Thuis water filteren wordt steeds populairder. Het is voor zowel particulieren als bedrijven een duurzame en relatief goedkope oplossing om het water te reinigen. In dit blog geven wij u meer informatie over het nut van water zuiveren en hoe u het juiste waterzuiveringssysteem kiest.

 

Het nut van thuis water zuiveren

In huis of op kantoor of elders kunnen we niet zonder drinkwater. Voldoende water drinken is van groot belang voor het menselijk lichaam, het houdt uw vochtbalans op peil. Hierbij geldt dat de kwaliteit van het water zo hoog mogelijk dient te zijn.

Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

Uit verschillende metingen blijkt dat sommige stoffen hun norm in het water overschrijden. Dit vormt niet alleen een bedreiging voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om uw drinkwater te zuiveren.

Het zuiveren van water brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo smaken koffie, thee en drinkwater veel lekkerder, krijgen keukenapparaten en waterleidingen een langere levensduur door minder kalk en aanslag, zuiver kraanwater is schoner en voordeliger dan flesjes mineraalwater kopen en het gezuiverde water heeft een positief effect op uw gezondheid, omdat er minder onnatuurlijke deeltjes in uw lichaam komen.

 

De kwaliteit en hardheid van het water meten

In Nederland beschikken we over een van de beste kraanwaterbronnen van de wereld. Het is gezond om te drinken voor jong en oud. Waterbedrijven hanteren twee normen voor het controleren van het drinkwater, te weten kwaliteit en hardheid.

De drinkwaterkwaliteit wordt gecontroleerd aan de hand van de strenge regels die zijn opgesteld in het Drinkwaterbesluit. In het Drinkwaterbesluit staat beschreven welke stoffen in welke mate in het water mogen voorkomen en de procedure van het controleren van het drinkwater.

De tweede component, de hardheid van uw kraanwater, wordt uitgedrukt in een concentratie positief geladen Ca2+ en geeft aan hoeveel kalk in uw water is opgelost. Hard water heeft een veel groter gehalte mineralen dan zachter water. Mineralen zijn vaste bestanddelen. Met name calcium- en magnesiumdeeltjes zijn van belang voor de vorming van kalkaanslag. Hoe hoger de concentratie positief geladen Ca2+ en Mg* deeltjes, des te hoger de waterhardheid.

 

Verschillende waterzuiveringssystemen voor in huis

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende waterzuiveringssystemen voor in huis. Wij geven u graag een aantal tips zodat u het juiste waterzuiveringssysteem kunt kiezen.  

 

MD4 destiller

De MD4 destiller is een compacte en draagbare water destilleerder van de beste kwaliteit. De destiller is gebruiksvriendelijk en doet wat het moet doen: water destilleren.

 

Pure water destiller

Een pure water destiller verhit kraanwater waardoor het aan de kook raakt. De stoom wordt opgevangen en de vervuilde deeltjes blijven achter op de boven van de destiller. De stoom koelt af en transformeert in puur, zuiver water.

 

Water filter

Een water filter reduceert veel voorkomende verontreinigende stoffen in het leidingwater, denk hierbij aan chloor, organische verbindingen, zwarte metalen, bacteriën en fenolen.

 

Water kannen

De laatste manier om water te zuiveren is ook de eenvoudigste en goedkoopste manier: kraanwater filteren door middel van een waterkan. De waterkan filtert alle vaste opgeloste stoffen uit het water.

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een waterzuiveringssysteem

Bij de aankoop van een waterzuiveringssysteem zijn een aantal factoren waar u op moet letten. Wij zetten de belangrijkste graag voor u op een rijtje.

 

Plaatsing

U kunt een waterzuivering systeem op vele plekken plaatsen, maar de meest voor de hand liggend is in de keuken. Heeft u een systeem nodig voor bijvoorbeeld de badkamer, dan adviseren wij om filters te gebruiken.

 

Prijs

De meeste waterzuiveringssystemen zijn te koop vanaf een prijs van een paar honderd euro. Buiten de eenmalige aanschaf van het systeem heeft u ook waterzuiveringsonderdelen nodig. 

 

In onze webshop vindt u een groot assortiment aan waterzuiveringssystemen- en onderdelen.  

 

Benodigde functies

Een waterzuiveringssysteem is verkrijgbaar in basisuitvoeringen en modellen met meer comfort. Kijk in ieder geval naar de volgende basisfuncties: wateropbrengst per dag, aanwezigheid van een tapkraan, benodigdheden voor installatie en aansluiting en de waterdruk uitgedrukt in bar.

 

Formaat

Waterzuiveringssystem zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Wij adviseren u een compact formaat met lichtgewicht. Dit kunt u eenvoudig verplaatsen en tevens mee op reis nemen.

 

Hecht u veel waarde aan schoon drinkwater? Dat kunnen wij van Meditech Europa ons goed voorstellen. Als grootste en voordeligste online drogist van Nederland voeren wij een uitgebreid aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. 

Sinds 2005 zijn wij als producent en distributeur wereldwijd het adres voor eindgebruikers, de detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.