Steeds meer mensen verzorgen hun huid met natuurlijke producten. Maar zijn natuurlijke producten echt beter voor uw huid dan samengestelde crèmes? U ontdekt het in dit blog van Meditech Europe.

 

Natuurlijk product of dure marketing

Van natuurlijke producten wordt vaak gezegd dat deze beter zijn voor de huid. Laten we direct met de deur in huis vallen. Natuurlijk is niet per definitie beter voor de huid. De meeste verzorgingsproducten en cosmetica bevatten ingrediënten die huidproblemen veroorzaken of verergeren. Ook in natuurlijke producten zitten deze ingrediënten.

Veel bedrijven speelden in op de natuurlijk hype. Helaas wordt de term natuurlijk vaak misleidend gebruikt, want het is geen beschermde naam en ieder bedrijf mag deze term dus gebruiken, zelfs als er slechts 1 natuurlijk ingrediënt in een product zit. Daarnaast ondergaan veel natuurlijke producten eerst zoveel bewerkingen voordat ze in uw potje belanden. Er wordt dus vaak gehandeld vanuit commercieel oogpunt.

 

Wanneer mag een product natuurlijk worden genoemd

Een product moet voldoen aan een lijst met richtlijnen voor ingrediënten voordat het natuurlijk mag worden genoemd. Het product moet minimaal 95% plantaardige en natuurlijke ingrediënten bevatten, minimaal 10% biologische ingrediënten (uit het totaal van de 95% natuurlijke en plantaardige ingrediënten) en maximaal 5% synthetische ingrediënten.

 

Weet wat en waar u koopt

Als u natuurlijke producten koopt adviseren wij u om goed op een aantal dingen te letten. Zo bent u er echt zeker van dat u natuurlijke producten koopt. Zoek naar 100% natuurlijke producten. Bekijk de ingrediëntenlijst op chemische toevoegingen, te herkennen aan lange en ingewikkelde namen die u lastig kunt uitspreken. En vraag indien mogelijk om een proefmonster, zodat u het product thuis kunt testen. Irriteert het op uw huid en krijgt u uitslag? Dan is de kans groot dat het product niet volledig natuurlijk is.

Het is eenvoudig om u te laten verleiden door de beloftes die de producenten van de natuurlijke producten doen. Ze beloven dat de producten u jonger maken, uw acne weg te halen en voor een perfecte huid te zorgen. Wij kunnen u vertellen: hoe meer van dit soort beloftes gemaakt worden, hoe meer chemische rommel er in de producten zit. Let hier bij het kopen op!

 

Veelvoorkomende ingrediënten die huidirritatie kunnen veroorzaken

Aan huidverzorgingsproducten worden vaak ingrediënten toegevoegd die huidirritatie kunnen veroorzaken. De meest voorkomende ingrediënten zijn kleurstoffen en parabenen. De producten kunnen huidirritatie veroorzaken, verergeren of de huid juist onnodig uitdrogen.

 

De beste ingrediënten voor natuurlijke huidverzorging

Er zijn veel ingrediënten die goed wel goed zijn. De beste ingrediënten voor natuurlijke huidverzorging zijn kokosolie, teatree-olie, appelciderazijn, arganolie en aloë vera. 

 

Iedere huid is anders – voel en ervaar het zelf

Iedere huid is anders. Om uw huid optimaal te kunnen verzorgen, moet u eerst uw huidtype bepalen. Een onzuivere huid heeft namelijk een andere verzorging nodig dan een gezonde huid. Voel en ervaar de werking van deze producten en wat het met uw huid doet.

 

Ons advies

Wij adviseren u om te kijken welke ingrediënten wat doen bij uw huidtypen en behoeften in plaats van te focussen op natuurlijke of organische producten.

Voor een goede gezondheid van uw huid is het niet alleen belangrijk om uw huid juist te verzorgen, maar ook andere factoren kunnen uw huidgezondheid ondersteunen. Wij geven u graag enkele tips voor goede huidverzorging.

 

Hydrateer uw huid met goede huidverzorgingsproducten

Het is belangrijk om uw huid te hydrateren en zo van extra vocht te voorzien. Het zorgt ervoor dat uw huid soepel en glad blijft en vermindert de kans op fijne lijntjes en rimpels. Gebruik hiervoor goede huidverzorgingsproducten die het vochtprobleem in de huid aanpakken en deze in balans houden.

 

Beoordeel huidverzorgingsproducten op de ingrediëntenlijst

Beoordeel huidverzorgingsproducten op de ingrediëntenlijst. Wij adviseren om huidverzorgingsproducten met zuiver natuurlijke ingrediënten te kiezen. Dit zijn stoffen op natuurlijke basis die bevatten geen artificiële toevoegingen bevatten en hebben geen onnatuurlijke bijwerkingen ondergaan.

 

Meditech Europa is uw grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, zoals natuurlijke verzorgingsproducten.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.