Stress, een slechte nachtrust en een futloos gevoel: het is slechts een greep uit de vele redenen die kunnen leiden tot vermoeidheid. Vermoeidheid kan een behoorlijke impact hebben op uw dagelijks leven. Vitamines activeren extra energie bij vermoeidheid. Ontdek vitamines die helpen tegen vermoeidheid en die uw energiepeil weer in balans kunnen brengen.

 

Last van vermoeidheid? Deze vitamines werken écht

Een vitaminetekort is een van de grootste oorzaken van vermoeidheid. Uw lichaam maakt veel vitamines niet zelf aan, waardoor u ze binnen moet krijgen uit voeding. We zetten de vitamines die écht werken bij vermoeidheid voor u op een rijtje. Mits de oorzaak van de vermoeidheid komt door een vitaminetekort.

 

Vitamine C

Vitamine C is de meest belangrijke vitamine als het gaat om onmisbare voedingsstoffen tegen vermoeidheid.

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het tegengaan van vermoeidheid door de opname van ijzer uit uw voeding. Ijzer zorgt er vervolgens voor dat het transport van zuurstof in het bloed verbetert.

Bovendien is vitamine C een geweldige booster van uw weerstand, omdat het een grote hoeveelheid antioxidanten bevat die u helpen om uw immuunsysteem op peil te houden.

 

Vitamine B tegen vermoeidheid

Vitamine B zorgt voor een verbeterde weerstand, de aanmaak van rode bloedcellen en de ondersteuning van het zenuwstelsel. Drie factoren die invloed hebben op vermoeidheid.

 

IJzer

IJzer is onderdeel van ons bloed. Het zit in de kleurstof van rode bloedlichaampjes, het hemoglobine. Hemoglobine neemt de zuurstof op in de longen en transporteert die naar alle cellen in het lichaam. Bij een ijzertekort wordt er onvoldoende zuurstof afgegeven in het lichaam. Dit kan resulteren in vermoeidheid. Zorg dus dat u voldoende ijzer binnenkrijgt. Ijzer zit in bijvoorbeeld brandnetel(thee), vlees van rund, paard en lam, groene groenten, volkoren producten, noten en zaden en spirulina en chlorella. 

 

Koper

Koper is een mineraal dat bijdraagt aan de hemoglobine-vorming en die zorgt voor een betere opname en opslag van ijzer. Bij een kopertekort kan uw lichaam minder hemoglobine vormen en dus ijzer opnemen, wat kan leiden tot bloedarmoede. Bij bloedarmoede krijgen uw cellen onvoldoende zuurstof, waardoor u vermoeid kunt raken. Bovendien is koper nodig voor de aanmaak van adenosinetrifosfaat, de belangrijkste energiebron van het lichaam. Als u een tekort heeft aan koper kan uw lichaam minder ATP produceren, wat u kunt merken aan uw energieniveau. Neem voldoende koper in om dit te voorkomen. Koper zit ook in groenten, noten (orgaan)vlees, druiven, rozijnen, lever, schaaldieren, knoflook en peulvruchten.

 

Magnesium

Magnesium helpt in combinatie met vitamine B om vermoeidheid tegen te gaan. Het maakt ons bestendiger tegen stress en ondersteunt de goede werking van ons immuunsysteem. Wilt u fit en in balans blijven, dan doet u er goed aan een magnesiumtekort te voorkomen.

 

Multivitamine

Multivitamines zijn een aanvulling op uw dagelijkse voeding, zodat u zeker weet dat u deze energievitamines binnenkrijgt.

 

Bonustips bij extreme vermoeidheid

Alle beetjes helpen, ook bij vermoeidheid. Wij geven u drie bonustips bij extreme vermoeidheid.

 

Tip 1: Zorg voor een vast slaapritme

Onze hersenen houden van gewoontes en een vast ritme. Zeker als het om slapen gaat. Houd vast aan een vaste bedtijd en zorg dat u een uur voordat u gaat slapen al minder prikkels krijgt. Uw lichaam zal u dankbaar zijn!

 

Tip 2: Drink en eet voldoende

Eet gevarieerd en drink voldoende water, dit geeft uw lichaam extra energie. Gezonde voeding en veel water voorzien uw lichaam van de bouwstoffen, vitaminen en mineralen die het nodig heeft.

 

Tip 3: Luister naar uw lichaam

Luister naar uw lichaam. Doe vooral wat voor u goed voelt en pak de rust wanneer u dat nodig heeft.

Iedereen is wel eens moe. Hoewel vermoeidheid niets is om u zorgen over te maken, kan het langer dan gemiddeld aanhouden of een signaal zijn dat het een medische oorzaak heeft die aandacht vraagt. Moeheid kan namelijk ook een teken zijn van bloedarmoede. Wij adviseren u om bij twijfel altijd contact op te nemen met uw huisarts. 

 

Bij Meditech Europe vindt u een uitgebreid assortiment producten voor uw welzijn en gezondheid, waaronder vitamines tegen vermoeidheid. Als producent en distribiteur zijn we dé organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over onze producten? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

  

FAQ

Welk supplement bij extreme vermoeidheid?

Vitamines B en C geven extra energie bij vermoeidheid. Om er zeker van te zijn dat u deze energievitamines binnenkrijgt, kunt u bijvoorbeeld een multivitamine nemen.

 

Weke vitamine tegen stress en vermoeidheid?

Vitamine B12 helpt om stress en vermoeidheid te verminderen.

 

Is magnesium goed voor vermoeidheid

Ja. Magnesium helpt in combinatie met vitamine B om vermoeidheid tegen te gaan. Het maakt ons bestendiger tegen stress en ondersteunt de goede werking van ons immuunsysteem. U kunt dan het beste kiezen voor magnesium malaat.