Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Om de vochtbalans van het lichaam op peil te houden is het belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Omdat water zo’n fundamenteel onderdeel is van uw gezondheid kunt u zich wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water u drinkt, want al uw lichaamscellen maken gebruik van het water dat u kiest om te drinken.

 

Nederlands drinkwater behoort tot een van de beste ter wereld. Toch bevat ons kraanwater stoffen die u liever niet binnen wilt krijgen, zoals schadelijke chemicaliën en verontreinigingen. Door het water te filteren verwijdert u deze chemicaliën en verontreinigingen, waardoor u vers, schoon en helder drinkwater hebt. Er zijn verschillende methodes om water te filteren, waaronder de TDS-meting. TDS staat voor Total Dessolved Solides, oftewel het aantal opgeloste vaste stoffen in drinkwater.

In dit blog ontdekt u het nut van een TDS-meting, de werking, wat het meet, wanneer u een meeting kunt doen en hoe u het TDS-gehalte verbetert, zodat u kunt genieten van de beste kwaliteit water.

 

Nut van TDS meten

Voor uw gezondheid is heet essentieel om het TDS-gehalte in het water te meten. Hoe meer opgeloste vaste stoffen in het water zitten, des te hoger de TDS-waarde en hoe groter de kans aanwezig is het water schadelijke stoffen bevat. Deze stoffen verhogen het risico op gezondheidsproblemen.

 

Hoe werkt een TDS-meter?

Een TDS-meter legt spanning aan tussen twee of meer elektroden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen positief geladen elektroden en negatief geladen elektroden. Positief geladen elektroden zijn mineralen en spoorelementen zoals calcium, magnesium, natrium, zink en ijzer. Negatief geladen elektroden zijn onder meer chloride, sulfaat, sulfiet en fluoride. Positief geladen elektroden verplaatsen zich naar de negatief geladen elektroden en andersom.

 

Wat meet een TDS-meter?

Een TDS-meter meet hoeveel deeltjes per miljoen (ppm) onopgelost zijn. De positief- en negatief geladen ionen vormen een elektrische stroom. De TDS meter berekent het TDS-gehalte in het water op basis van hoeveel stroom er tussen de elektroden zit. Is het

 

Wat is een hoog en laag TDS-gehalte?

Waardes die uitkomen boven 300 ppm worden aangeduid als waardes met een hoog TDS-gehalte. Waardes tussen de 51 en 200 ppm hebben een gemiddeld TDS-gehalte. Ligt de waarden tussen 51 en 0 ppm dan is het TDS-gehalte laag. Bij een hoge TDS-waarde is er een grote hoeveelheid opgeloste vaste stoffen in het drinkwater aanwezig. Dit kan van invloed zijn op de smaak en geur van het water. Hoe lager het TDS-gehalte, hoe minder opgeloste vaste stoffen het water bevat met goed smakend water als resultaat. 0 ppm betekent zuiver water.

 

Wanneer een TDS-meter gebruiken?

Wij adviseren u om een TDS-meter te gebruiken wanneer het drinkwater uit de kraan een hoog TDS-gehalte heeft (> 300 ppm). Dan moet de filter vervangen worden. Verricht regelmatig een TDS-meter op uw gefilterde water, zo weet u wanneer het tijd is om de filter te vervangen.

 

Hoe verbetert u het TDS-gehalte?

Water filteren draagt bij aan het verbeteren van het TDS-gehalte. Door alle opgeloste stoffen uit het water te filteren houdt u alleen zuiver water over, zonder schadelijke chemicaliën en verontreinigingen, waardoor de TDS-waarde lager zal uitvallen.

 

Aanraders van Meditech Europe

In het assortiment van Meditech Europe zijn tal van producten te vinden om de waterkwaliteit te meten. Wij zetten de bestsellers voor u op een rijtje.

 

Meditech TDS PPM Meter

Met deze meter kunt u altijd en overal de deeltjes dichtheid meten die aanwezig is in iedere vloeistof. De PPM meter helpt u bovendien bij het produceren van uw eigen hoogwaardige colloïdaal zilver.

 

Hanna HI98130

De Hanna HI98130 is een combinatietester waarmee u zowel de pH-, EC- en TDS-waarde als de temperatuur van het water kunt meten. De tester garandeert zeer accurate resultaten en u hoeft niet langer van meter te wisselen voor uw routinemetingen.

 

Meditech Europa is al ruim 15 jaar de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid.

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u een specifieke vraag? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan voor u klaar om tot het beste resultaat te komen: producten en apparatuur die uw gezondheid en leefomgeving bevorderen.