Tanden poetsen: het is een goede dagelijkse gewoonte voor een gezond en stralend gebit. In onze Westerse samenleving is het aanbod aan tandpasta overweldigend en veel mensen zitten met de vraag welke tandpasta ze moeten kiezen. Tanden poetsen zonder tandpasta wordt immers als onprettig ervaren. In dit blog ontdekt u of er verschil is tussen tanden poetsen met of zonder tandpasta.

 

Geen verschil met of zonder tandpasta?

Er is veel onderzoek gedaan naar tandpasta, waaronder door tandarts en klinisch epidemioloog Cees Valkenburg. Voor zijn promotieonderzoek ging hij op zoek naar bewijs voor de klinische werkzaamheid van tandpasta. Uit dit promotieonderzoek blijkt dat het niet uitmaakt als u een keer zonder tandpasta poetst als het gaat om het verwijderen van tandplak. Als u langdurig geen tandpasta zou gebruiken tijdens het poetsen, dan vormt zich tandplak en aanslag op uw tanden en daardoor verkleurt het gebit. Dit proces kan snel gaan. Verder mist u het frisse gevoel van het gebruik van tandpasta. Kortom, het is aan te raden om wél tandpasta te gebruiken bij het poetsen van uw tanden.

 

Microplastics in uw tandpasta

Tal van verzorgingsproducten, waaronder tandpasta, zitten vol met microplastics. Dit blijkt uit onderzoek van Plastic Soup Foundation. Microplastic zijn minuscuul kleine deeltjes plastic. Deze kleine plasticdeeltjes kunnen op de lange termijn schadelijk zijn voor onze gezondheid. Wat de gevaren exact zijn, wordt nog onderzocht.  

De Europese Commissie werkt momenteel aan beperkende regels voor het gebruik van microplastics in cosmeticaproducten.

 

Natuurlijke alternatieven voor tandpasta

Gelukkig zijn er natuurlijke alternatieven voor tandpasta. Deze bevatten geen schadelijke chemicaliën. We lichten de twee bekendste voor u uit.

 

Ionische tandenborstel

De ionische tandenborstel is dé trendsetter in natuurlijke verzorging van uw tanden en mond. Deze tandenborstel werkt op zonne-energie en zonder tandpasta en is een frisse en duurzame manier om voor uw mond te zorgen. De ionische werking breekt tandplak af. Gebruikers ervaren bovendien schonere en wittere tanden.

 

Meditech Europe kan u de Soladey ionische tandenborstel aanbevelen om de gezondheid van uw gebit en tandvlees te verbeteren en/of goed te houden. Dr. Yoshiori Nakagawa uit Japan is de uitvinder van de Soladey. De naam afgeleid van Solar en Dental en de Y van Yoshinori. De tandenborstels worden geproduceerd naar Japans ontwerp en wereldwijd gedistribueerd door Soladey International Inc.

 

Biologische tandpasta

Biologische tandpasta bevat geen chemische stoffen en zijn vrijwel altijd zonder fluoride. Er wordt gebruik gemaakt van pure en natuurlijke middelen om de tanden te reinigen en te verzorgen.

U herkent een biologische tandpasta onder meer aan de volgende certificaten: Ecocert, Nature en Vegan.

In ons assortiment vindt u fluoridevrije tandpasta. Deze tandpasta beschermt de tanden en tandvlees tegelijk: met klinisch geteste samenstelling van werkzame stoffen van salie, bio-groene thee-extract en xylitol.  De natuurlijke tandenpoetsmiddelen van echt krijtsteen zorgen voor de zachte reiniging van tanden en tandvlees.

 

Meditech Europe is als producent en distribiteur dé organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

Wilt u meer informatie over onze producten? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.

 

FAQ

Is tandpasta nodig?

Ja. Voor een eenmalige poetsbeurt maakt het niet uit of u tandpasta gebruik of niet wat betreft het verwijderen van tandplak. Als u langdurig geen tandpasta zou gebruiken tijdens het poetsen, dan krijgt u aanslag op uw tanden en daardoor verkleurt het gebit.

 

Wat is een alternatief voor tandpasta?

Een ionische tandenborstel.

 

Waarom is tandpasta slecht voor je?

Tandpasta bevat microplastics. Deze kleine plasticdeeltjes kunnen op de lange termijn schadelijk zijn voor onze gezondheid.