Liposomale Magnesium: Een Revolutie in Magnesiumsuppletie

Welkom bij ons blog over Liposomale Magnesium. Magnesium is een essentieel mineraal dat ons lichaam niet zelf kan produceren en daarom moeten we het via voeding of supplementen binnenkrijgen. Mineralen, zoals Magnesium, spelen een cruciale rol in ons algehele welzijn en het handhaven van een gezonde levensstijl. In dit blog willen we je meer inzicht geven in de voordelen van Liposomale Magnesium als een vorm van magnesiumsuppletie. Laten we samen dieper ingaan op dit boeiende onderwerp.

Wat houdt Liposomaal in

Het woord Liposomaal in Liposomale Magnesium verwijst naar Liposomen. Dat zijn microscopisch kleine vetbolletjes gemaakt van fosforlipiden. Deze bolletjes omringen het supplement en fungeren als een soort van beschermend schild.

Het lichaam ziet het Liposoom namelijk als lichaamseigen, alsof het door zichzelf is geproduceerd. Hierdoor wordt het niet voortijdig afgebroken en kan het zich ongehinderd door het spijsverteringstelsel bewegen en veilig de dunne darm bereiken. Via de darm wordt het nutriënt in het bloed opgenomen en heelhuids en rechtstreeks naar de lichaamscellen getransporteerd. Hier versmelt het Liposoom met de celwand en wordt het nutriënt volledig opgenomen.

Liposomen worden vaak gebruikt in de geneeskunde en voedingssupplementen vanwege hun unieke eigenschappen, namelijk:

Inkapseling van stoffen: Liposomen kunnen andere stoffen inkapselen, zoals vitaminen, mineralen of medicijnen. Deze inkapseling biedt bescherming aan de ingekapselde stof, wat kan helpen bij het behouden van stabiliteit en het voorkomen van afbraak in het lichaam.

Verbeterde opname: Liposomen kunnen helpen bij het verbeteren van de opname van ingekapselde stoffen in het lichaam. Dit kan vooral nuttig zijn voor stoffen die normaal gesproken slecht worden opgenomen in het spijsverteringskanaal of die gevoelig zijn voor afbraak voordat ze hun doel bereiken.

Gerichte aflevering: Liposomen kunnen worden ontworpen om hun lading op specifieke plaatsen in het lichaam af te leveren. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het bereiken van moeilijk toegankelijke weefsels of cellen.

Minder irritatie: Sommige stoffen kunnen irritatie veroorzaken in het spijsverteringskanaal. Liposomen kunnen helpen deze irritatie te verminderen doordat ze de ingekapselde stof beschermen tot het moment van afgifte.

Wat is Liposomale Magnesium

Mineralen zijn anorganische stoffen die essentieel zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. Ze zijn nodig in kleine hoeveelheden, maar spelen een vitale rol bij tal van biologische processen. Mineralen worden niet door het lichaam geproduceerd en moeten daarom via voedsel of supplementen worden ingenomen. Magnesium is een essentieel mineraal dat cruciaal is voor verschillende lichaamsfuncties. Het is als voedingssupplement verkrijgbaar in vele vormen. Sommige vormen van Magnesium worden beter opgenomen dan andere. Ook is er verschil in verdraagzaamheid door de darmen. Liposomale Magnesium is een magnesiumvorm die over het algemeen goed wordt verdragen en ook zorgt deze vorm voor een hogere opname van Magnesium in vergelijking met niet-Liposomale Magnesium.

Waarvoor gebruik je het?

Als je symptomen van een magnesiumtekort hebt, kan het raadzaam zijn om als aanvulling op je voeding een supplement tot je te nemen. Mensen kunnen een  tekort aan Magnesium hebben door verschillende factoren, waaronder een onevenwichtige voeding, stress, medicatiegebruik of bepaalde gezondheidsproblemen.

Het mineraal Magnesium speelt een rol bij veel processen in het lichaam. Zo speelt het onder meer een rol bij het energieniveau, het functioneren van het zenuwstelsel, de gemoedstoestand en bij het behoud van sterke botten, spieren en tanden. Verder speelt Magnesium een rol bij de elektrolytenbalans.

Je lichaam kan tijdens intensieve fysieke inspanning meer Magnesium verbruiken. En ook hoge stressniveaus kunnen leiden tot een  verhoogde uitscheiding van Magnesium door het lichaam.

Wat zijn de voordelen?

Het is aangetoond dat Liposomale supplementen zorgen voor een hogere opname van voedingsstoffen in de cellen vergeleken met niet-Liposomale supplementen.

Het lichaam ziet het Liposoom namelijk als lichaamseigen, ofwel alsof het door zichzelf is geproduceerd. Hierdoor wordt het niet ‘aangevallen’ en afgebroken en kan het zich ongehinderd door het spijsverteringstelsel bewegen en veilig de dunne darm bereiken. Via de darm wordt het nutriënt in het bloed opgenomen en heelhuids en rechtstreeks naar de lichaamscellen getransporteerd. Hier versmelt het Liposoom met de celwand en wordt het nutriënt volledig opgenomen.

Het lichaam herkent liposomen als natuurlijk en lichaamseigen, waardoor ze niet vroegtijdig worden afgebroken. Ze kunnen daardoor vrij door het spijsverteringsstelsel bewegen en veilig de dunne darm bereiken waar ze door het lichaam worden opgenomen.

Voordelige, niet-Liposomale supplementen worden niet beschermd door een “schild” zoals de Liposomale producten, waardoor het grootste deel van de nuttige voedingsstof niet goed wordt opgenomen en dus niet zo effectief is.

Hoe moet je Liposomale Magnesium gebruiken?

Liposomale Magnesium staat bekend om zijn veelzijdige toepassingen, maar het correcte gebruik ervan is van cruciaal belang voor optimale resultaten. Volg deze essentiële richtlijnen om het maximale uit Colloïdaal Magnesium te halen.

Volg de Aanbevolen Dosering: Respecteer de aanbevolen dosering om de voordelen te maximaliseren en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Overmatig gebruik kan contraproductief zijn, dus wees voorzichtig en volg de instructies nauwkeurig.

Raadpleeg een Professional: Als je twijfels hebt over het gebruik van Liposomale Magnesium, raadpleeg dan altijd een gekwalificeerde professional. Die kan persoonlijk advies geven op basis van je behoeften.

Wat zijn de gezondheidsclaims

Voor Magnesium mogen de volgende goedgekeurde gezondheidsclaims gemaakt worden:

  • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
  • Magnesium is goed voor de hersenfunctie, gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
  • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
  • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
  • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel.
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

Magnesium en omega 3

Een gezonde voeding en levensstijl vormen de basis van een goede gezondheid. Toch kan het lastig zijn om hier continu alert op te blijven. Supplementen bieden vaak een welkome ondersteuning om ons welzijn te optimaliseren. De basis van een goede supplement aanvulling zou een hoogwaardige multivitamine moeten zijn. Daarna kun je verder gaan met aanvullende supplementen. Twee supplementen die dan als eerste in beeld komen zijn Magnesium en Omega 3. Magnesium kan namelijk niet in een hoge dosering aan een multivitamine worden toegevoegd omdat dit mineraal teveel ruimte zou innemen. Omega 3 vetzuren zitten vaak niet in een multivitamine omdat deze vaak effectiever zijn in een vloeibare vorm. Toch kunnen beide supplementen een waardevolle aanvulling zijn op je voedingspatroon. Welke supplementen je verder nog zou kunnen nemen ter aanvulling hangt af van je persoonlijke situatie.

FAQ

Wat is Liposomale Magnesium

Liposomale Magnesium is een vorm van een magnesiumsupplement waarbij Magnesium is ingekapseld in Liposomen, kleine bolletjes gemaakt van fosfolipiden. Dit kan de opname en biologische beschikbaarheid van Magnesium verbeteren.

Waar kan ik goed en betrouwbaar Liposomale Magnesium kopen?


Meditech Europe is al vele jaren een vertrouwde naam op het gebied van voedingssupplementen en Magnesium. Onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid heeft ons tot een van de meest gerespecteerde producenten gemaakt. Als je op zoek bent naar een betrouwbare leverancier, ben je bij ons aan het juiste adres.

Meditech Europe staat klaar om je te adviseren in je keuze bij onze hoogwaardige producten. Neem contact op via info@meditecheurope.nl of +31527 292 331. Wij helpen je graag verder met informatie over onze Liposomale producten en het gebruik ervan. We voorzien je graag van alle informatie.