Het is niet waarneembaar, maar het is wel aanwezig in uw huis: straling. Door de opkomst van elektrische apparatuur zoals WiFi, mobieltjes, laptops en andere vormen van draadloze communicatie worden we steeds meer omringd met een groeiende hoeveelheid elektromagnetische straling. Blootstelling aan straling kan leiden tot schadelijke effecten op uw gezondheid. In dit blog leest u alles over straling in huis en krijgt u tips hoe u deze straling kunt verminderen.

 

Welke straling heeft u in huis?

In uw huis heeft u te maken met hoogfrequente elektromagnetische straling en laagfrequente elektrische en magnetische velden. Hoogfrequente elektromagnetische straling is afkomstig van elektronische apparatuur, zoals de stofzuiger, de wasmachine, de haardroger, de televisie en de iPad. Laagfrequente elektrische en magnetische velden in huis doordringen vanaf buitenaf uw woning, denk hierbij aan de straling van zendmasten of aardstralen uit de aarde.

 

Wat is het effect van straling in huis

Ieder mens is in zekere mate gevoelig voor straling. Sommige ervaren al effect bij een lagere blootstelling, anderen pas bij een hele intense blootstelling. Lichaamsfuncties reageren op elektronische velden waarmee ze in aanraking komen en kunnen verstoord raken. Zo zijn slapeloosheid, stress, spanning, oorsuizen, hoofdpijn en vermoeidheid slechts een greep uit de vele klachten die mensen ervaren wanneer ze worden blootgesteld aan straling.

 

Straling huis verminderen tips

Het is onmogelijk om de straling in uw huis volledig te elimineren, maar met deze 12 tips kunt u wel bewuster omgaan met de apparatuur die straling afgeeft en zorgen voor minder straling in huis.

 

Tip 1

Gebruik een stekkerdoos met schakelaar. Steek de stekkers van uw apparaten vervolgens in de stekkerdoos en onderbreek de stroomtoevoer naar uw apparaten op het moment dat u deze niet gebruikt. Zo beperkt u niet alleen de stralingsbronnen, maar ook het sluimerverbruik.

 

Tip 2

Voorkom dat u ’s nachts niet meer door kunt slapen en verwijder zoveel mogelijk metaalelementen uit uw bed, zoals de ijzeren veren en dynamo’s van het matras. Deze elementen veroorzaken een magnetisch veld dat in de loop van de tijd uw diepe nachtrust kan verstoren.

 

Tip 3

Minimaliseer het gebruik van draadloze toestellen en schakel de WiFi router ‘s nachts uit. Dit beperkt het stralingsniveau in uw huis. Houd zoveel mogelijk afstand van een stralingsbron. Houd een laptop dus niet op schoot en bewaar een toestel zoals een mobiele telefoon niet in uw broekzak of rechtstreeks op het lichaam. Hoe verder u bent verwijderd van elektrische apparaten, hoe meer de intensiteit van magnetische velden afneemt.

 

Tip 4

Verwijder de magnetron uit huis, de straling van dit apparaat neemt niet af na gebruik en blijf aanwezig in uw huis. Dit is zeer schadelijk. Tevens veranderd door bereiding in de magnetron de structuur van voedsel zo enorm dat het schadelijk kan zijn voor het lichaam.

 

Tip 5

Aluminiumfolie houdt straling tegen. Wikkel de antenne van uw router in folie en test of u nog steeds bereik heeft op de plekken waar u WiFi nodig hebt. Is dit het geval, dan heeft u een gedeelte van de overbodige straling geëlimineerd.

 

Tip 6

Zet uw mobiele telefoon in vliegtuigmodus op het moment dat u deze niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens uw nachtrust. Een mobiele telefoon in vliegtuigmodus zendt geen straling uit.

 

Tip 7

Probeer het gebruik van uw mobiele telefoon te vermijden in metalen ruimtes zoals een auto, trein of vliegtuig. Een metalen omgeving reflecteert golven, waardoor uw blootstelling aan straling toeneemt.

 

Tip 8

Zet uw router ’s nachts op een automatische tijdschakelaar, zo wordt u niet blootgesteld aan straling door uw eigen netwerk.

 

Tip 9

Heeft u een ventilator? Koppel deze los van het net als u deze niet gebruikt. Ventilatoren zijn een bron van straling en zorgen voor verspreiding door een hele ruimte, ook als ze niet draaien.

 

Tip 10

Is het niet heerlijk om koude dag in een warm bed te kruipen? In vele huishoudens is een elektrische deken niet meer weg te denken, maar deze zorgt. Voor een sterke straling. Trek de stekker eruit zodra uw bed is voorverwarmd.

 

Tip 11

Internet indien mogelijk via de kabel. Dat is volledig stralingsvrij.

 

Tip 12

Gebruik een Eco-Dect-babyfoon. Natuurlijk is het beter om helemaal geen draadloze apparaten in de nabije omgeving van kinderen te hebben. Baby’s en kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor straling.

 

In ons uitgebreide assortiment vindt u innovatieve producten voor uw gezondheid, waaronder polarizers ter bestrijding van straling in huis. Ga voor meer balans en rust in huis met de kwalitatief hoogwaardige producten van Meditech Europe!

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.