WiFi, mobieltjes, magnetrons, Google Home speakers, laptops, tablets, slimme meters en spelcomputers. Een greep uit de apparatuur die niet meer is weg te denken in de wereld waarin wij nu leven. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Helaas zorgt deze apparatuur ervoor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen blijft groeien en wij hier steeds meer aan worden blootgesteld. De aanwezigheid van elektromagnetische smog is niet waarneembaar, maar kan een behoorlijke invloed hebben op uw gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over de gevaren van elektrosmog.

 

Wat is elektrosmog?

Elektrosmog zijn alle elektromagnetische stralingen afkomstig van onder meer elektrische apparaten, stroomleidingen, mobieltjes, radio’s, draadloos internet en bluetooth die het lichaam kunnen verstoren en worden opgewekt door menselijke activiteit. Elektromagnetische stralingen zijn overal: thuis, op het werk en in publieke ruimtes. De elektrische en magnetische velden in elektrosmog kunnen een elektrische stroom opwekken. Als deze stroom krachtig genoeg is, kan deze waarneembaar zijn voor mensen en dieren. Iedere cel in het lichaam reageert op elektronische velden waarmee het in aanraking komt. Elektromagnetische stralingen worden gezien als schadelijke luchtvervuiling en kunnen ziektesymptomen veroorzaken.

 

Wat kunt u doen tegen elektrosmog?

Gelukkig kunt u zelf veel doen om u te beschermen tegen de toenemende elektrosmog in uw omgeving en de straling te minimaliseren

Zo kunt u bijvoorbeeld het gebruik van draadloze toestellen minimaliseren en de wifirouter ’s nachts uitschakelen. Dit beperkt het stralingsniveau in uw huis. Houd zoveel mogelijk afstand van een stralingsbron en bewaar een toestel niet in uw broekzak of rechtstreeks op het lichaam.

Twijfelt u nog of elektrosmog ook echt de reden is dat u meer uit balans bent en een onrustiger gevoel ervaart? Dan kunt u gebruikmaken van een elektrosmog meetinstrument. Met het behulp van een magnetisch veld meter krijgt u inzicht in de hoogte van de stralingsbelasting in uw huis en in andere omgevingen en kunt u specifieke maatregelen treffen.

 

Hoe werkt elektromagnetische straling?

Ieder elektronisch apparaat en elke elektronische leiding creëert een elektromagnetisch veld dat zich verspreidt met de snelheid van het licht. Licht is een voortbewegende storing in het elektromagnetisch veld. De verschillende soorten elektromagnetische straling kenmerken zich door de golflengte en frequentie. Hoe korte de golflengte is, hoe hoger de frequentie en hoe meer energie de straling met zich meebrengt. Dit maakt het effect op het lichaam waartegen de straling ‘botst’ ook groter.

 

Wat zijn de effecten van electrosmog op mensen?

Ieder draadloos systeem of apparaat in en rondom uw huis geeft magnetische velden af die het lichaam onder spanning zetten. Elektromagnetische straling lijkt onschuldig, maar steeds meer mensen hebben last van de gevolgen van de straling. U kunt elektromagnetische stralingen zien als kleine stromen in het hele lichaam. De stromen kunnen de sterke van de eigen lichaamssignalen benaderen of overtreffen.  De elektromagnetische straling verstoort dan de balans van uw lichaam, waardoor uw lichaam moet blijven werken om de balans te herstellen met uitputting, stress en spanning tot gevolg. Kortom, elektromagnetische straling is afkomstig van verschillende soorten elektronica en kan worden gezien als een energie die u en de omgeving waarin elektronische apparaten zich bevinden kunnen veranderen. De straling heef invloed hebben op de cellen in uw lichaam en negatieve gezondheidseffecten hebben op uw gezondheid. Elektrosmog kan lichamelijke en geestelijke klachten als een verzwakt geheugen, concentratieverlies, gedragsstoornissen, hoofdpijn en slapeloosheid veroorzaken.

 

Wat kunt u doen tegen elektrosmog?

De digitalisering en techniek blijven met grote sprongen transformeren en daarmee zal de belasting van elektrosmog op ons lichaam blijven groeien. Om u zoveel mogelijk stress en overige ziektesymptomen die veroorzaakt kunnen worden door elektrosmog te beschermen, leest u in dit artikel een aantal tips om de elektromagnetische straling in en om uw huis te verminderen. 

Bij Meditech Europe kunnen wij het ons goed voorstellen dat u iets wilt doen tegen de gevaren van elektrosmog. In ons uitgebreide assortiment vindt u innovatieve producten voor uw gezondheid, waaronder polarizers ter bestrijding van elektrosmog.

Neutraliseer elektromagnetische stralingen en ga voor meer balans en rust in huis met de kwalitatief hoogwaardige producten van Meditech Europe!

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Onze medewerkers staan u graag te woord.