Iedereen weet dat water drinken de gezondheid bevordert, maar weten we ook waarom dit zo is? Waarom wordt er gezegd dat het goed voor ons is om 1,5-2 liter (ong. 8 glazen) water te drinken per dag? Dit heeft alles te maken met het feit dat ons lichaam voor 70% uit water bestaat. We verliezen per dag rond de 3 liter vocht en dit moet weer aangevuld worden.

Niet alleen de cellen in ons lichaam, maar ook onze stofwisseling is afhankelijk van water. Water is nodig om afvalstoffen af te voeren, de vloeistofspiegel op peil te houden en voor de bloedcirculatie van het lichaam.

Echter is niet alleen de hoeveelheid water die u tot u neemt belangrijk, de kwaliteit telt minstens net zo zwaar. De Franse bacterioloog Louis Pasteur zei ooit: “Wij drinken 90% van onze ziekten”. De Engelse arts dr. Robert McGarrison bestudeerde volkeren die heel oud werden en toonde aan dat zij allen beschikte over een gemeenschappelijke factor: zuiver water.

 

Wat is zuiver water?

Zuiver water bevat geen mineralen en is vergelijkbaar met gedestilleerd water. Een zuivere stof bestaat maar uit één soort molecuul: in dit geval H2O. Wanneer een stof niet zuiver is, bestaat het uit een mengsel van moleculen. In kraanwater zitten bijvoorbeeld verschillende stoffen opgelost als kalk en mineralen als calcium en magnesium; het water is dus niet zuiver.

 

Waarom is zuiver water belangrijk?

Zuiver water heeft een enorme impact op de gezondheid van de mens. Professor Louis Claude Vincent vond een verband tussen zuiver drinkwater en de gezondheid: het chloorgehalte en de hardheid van het water had impact op het sterftecijfer van de inwoners van Frankrijk en de Verenigde Staten. 

 

Terwijl er een grote stijging in hart- en vaatziekten was in Frankrijk en de Verenigde Staten was er een daling in de Franse stad Riom. Het bleek dat in dezelfde periode het water was vervangen van leidingwater naar Volvic water: water van uiterst zuivere kwaliteit uit het vulkaangebied.

 

Zuiver water maken

U kunt natuurlijk zuiver water kopen, maar u kunt het ook zelf maken. Er zijn genoeg tools om zelf uw water te zuiveren. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een filterkan: de kan zorgt dat onzuiverheden en kalk uit het water worden gefilterd.

 

Een andere manier om gezond zuiver water te maken is door ionizers te gebruiken. Ionizers worden ook wel verkocht onder de namen water-ionisator, water ionizer, water alkalizer of water-alkalisatiefilter. Dit middel past de zuurtegraat van water aan d.m.v. elektrolyse. Door het gebruik wordt het water alkalisch. Echter is een ionisator erg prijzig en kost al snel meer dan €1200.

 

Nog een optie is het gebruik van een omgekeerd osmose systeem, ofwel een zuiveringssysteem dat alleen de daadwerkelijk watermoleculen doorlaat. Andere stoffen als mineralen, bacteriën, ziekteverwekkers en chemische substanties worden eruit gefilterd.

 

Mineralen in water

In kraanwater zitten mineralen die goed voor ons lichaam zijn. Deze zijn:

  • Calcium
  • Magnesium
  • Natrium
  • Kalium
  • Carbonaat
  • Sulfaat

 

Calcium en magnesium zijn bijvoorbeeld goed voor de botten, terwijl ijzer goed is voor het bloed. Echter zijn te veel mineralen ook niet goed; ze kunnen het lichaam belasten. Wanneer u genoeg groenten en fruit eet, zal u geen tekort aan mineralen hebben. U hoeft u dus ook geen zorgen te maken dat wanneer u een omgekeerd osmose systeem gebruikt de mineralen uit het water verwijderd worden.  

 

Onze producten voor zuiver water

Om er zeker van te zijn dat u over de beste kwaliteit water beschikt is het slim om uw eigen water te zuiveren. Meditech Europe heeft een groot assortiment aan tools waarmee u zelf eenvoudig thuis aan de slag kan. Voor maar €39,95 heeft u al een los filter waarmee u het chloor uit uw water verwijdert. Bent u een starter en wilt u kennis maken met het zuiveren of destilleren van water? Met dit starters pakket kunt u een heel jaar lang zelf water destilleren. Het pakket bevat: 1 x rvs-filter, 3 x koolstoffilter, Nanoclean 250ml ontkalker/reinigingsvloeistof.

 

Bezoek onze website voor het gehele assortiment: https://www.meditecheurope.nl/water/water-zuiveren.html