U ziet ze tegenwoordig steeds vaker: spirulina en Chlorella. Het zijn beide ‘superfoods’, rijk aan gezonde voedingsstoffen. Daarmee ondersteunen ze de gezondheid op een breed vlak. Hoewel de positieve gezondheidseffecten van deze superfoods elkaar niet veel ontlopen, hebben ze beide hun eigen positieve kenmerken. In dit blog vertellen wij u graag meer over deze mooie voedingssupplementen, die een krachtige ondersteuning zijn voor de reiniging van het lichaam.

 

Wat is spirulina?

Spirulina is een gedroogde microalg en valt onder de blauw-groene algen. Spirulina groeit in stilstaand alkalisch water in meren en vijvers. Het algje heeft een spiraalvormige structuur. Spirulina betekent ‘klein spiraaltje’ in het Latijns. Algen zetten voedingsstoffen om in belangrijke organische stoffen.

Spirulina bevat van nature een hoog eiwitgehalte, vitaminen, mineralen en antioxidanten en heeft daarmee een positief effect op het lichaam. Spirulina is rijk aan vitamine A, B, C, E en natuurlijke mineralen zoals calium, magnesium en ijzer.

Tevens is spirulina een anti-oxidant dat uw lichaam helpt te beschermen tegen schadelijk invloeden zoals vervuiling en zonlicht.

 

Wat is Chlorella?

Chlorella is een groene, eencellige zoetwater alg en betekent ‘klein groen blaadje’. Chlorella groeit in rivieren en meren in Zuidoost-Azië en heeft een ontgiftende en lever beschermende werking. De aanwezige hoeveelheid chlorofyl zorgt voor de groene kleur van Chlorella.

Chlorella bevat onder meer vitaminen uit het B-complex, mineralen, gezonde vetten vezels, enzymen, kalium ijzer en is een van de krachtigste natuurlijke ontgifters. Chlorella bindt zich aan zware metalen, zodat deze het lichaam kunnen verlaten via de normale spijsvertering.

Tevens bevat Chlorella ook veel bètacaroteen, hetgeen een belangrijke rol speelt in het cel vernieuwingsproces.

 

Hoe werken spirulina & Chlorella algen tabletten?

Spirulina en Chlorella algen tabletten kunnen worden gebruikt als supplement voor humane voeding. De aanbevolen dosering is 3 maal per dag 2-4 tabletten innemen met een glas water. Zo kunt u bijvoorbeeld 2-4 tabletten innemen bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Zowel spirulina als Chlorella zijn twee goede keuzes om uw voedingswaarde me te verhogen. De aanbevolen hoeveelheid van 3 maal per dag 2-4 tot 4 tabletten is een advies, maar het beste is om te doseren volgens uw eigen behoeften.

Het product is houdbaar tot 24 maanden na productiedatum in de ongeopende originele verpakking. Product dient na opening donker, koel en in de originele verpakking bewaart te worden. De verpakking bevat 400 tabletten.

Wellicht vraagt u zich nu af of u spirulina of Chlorella nodig heeft. Dat ligt eraan waarvoor u het gebruikt. Heeft u eiwitten nodig? Gebruik dan spirulina. Wilt u uw lichaam ontgiften? Dan kunt u beter Chlorella gebruiken. Uiteraard kunt u ook spirulina en Chlorella combineren, om zo al het goede uit deze superfoods te halen.

Wij adviseren u altijd om uw diëtist te raadplegen voor specifiek voedingsadvies.

 

Wat zijn de voordelen?

Zowel spirulina als Chlorella zitten boordevol fytonutrienten, vitaminen, mineralen en hebben beiden tal van gezondheidsvoordelen voor de mens. Daarmee zijn ze een krachtige ondersteuning voor de reiniging van het lichaam.

Spirulina heeft een enorm hoge voedingswaarde en is een van de rijkste bronnen van proteïnen. Spirulina heeft een aantal voordelen. Het zorgt onder meer voor versterking van het immuunsysteem, vermindering van vermoeidheid, stimulering van de werking van de lever, verbetering van de spijsvertering en ontgifting van het lichaam.

Chlorella zorgt onder meer voor een gezondere bloeddruk, helpt u met afvallen, verhoogt de stofwisseling, verbetert het immuunsysteem, reinigt de nieren en lever en heeft anti-oxidatieve eigenschappen.

 

Onze spirulina & Chlorella tabletten

Spirulina- en Chlorella alg supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende substanties. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen spirulina- en Chlorella poeders en tabletten. Welke variant de beste is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. De een geeft de voorkeur aan tabletten, terwijl de ander liever kiest voor de poedervorm.

Meditech Europe is uw adres voor spirulina- en Chlorella tabletten. Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist van Nederland met een groot aanbod aan grensverleggende producten en oplossingen, gericht op mens en dier, die een nieuwe en inspirerende kijk geven op harmonie, balans en gezondheid. Wij zijn sinds 2005 als producent en distribiteur wereldwijd de organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.