De lever is een belangrijk orgaan en verantwoordelijk voor verschillende taken in het lichaam. Een van de taken is bijvoorbeeld om afvalstoffen om te zetten tot niet-schadelijke stoffen of herbruikbare stoffen. Daarnaast kunnen via de lever en de gal de afvalstoffen direct naar de darm worden afgevoerd en uitgescheiden; bijvoorbeeld cholesterol.

Wanneer uw lever niet goed meer functioneert kunt u klachten ervaren als maagkrampen; een opgeblazen gevoel; hoofdpijn; een andere kleur urine; geelzucht; huidproblemen als acne; brandend maagzuur en meer. Allemaal vervelende klachten die u liever vermijdt. En dit kan met de volgende tips:

Bepaalde voedingsmiddelen zijn erg behulpzaam bij het reinigen of ‘detoxen’ van de lever. Dit kan ook helpend zijn wanneer u probeert af te vallen maar dit niet lukt.

 

Tip 1: Drink genoeg water

Water drinken heeft ontelbare voordelen voor de gezondheid. Wist u dat het menselijk lichaam voor 65% uit water bestaat? Niet geheel onlogisch dus dat we genoeg water moeten drinken. Zo kan een mens ook een maand zonder voedsel terwijl het maar maximaal één week zonder water kan.

We raden u aan minstens anderhalf liter water per dag te drinken waardoor u als het ware de afvalstoffen uit het lichaam spoelt. Een andere tip is om citroensap aan het water toe te voegen. Citroen bevat enorm veel vitamine C en staat bekend om zijn stimulerende werking op de spijsvertering.

 

Tip 2: Gebruik ons product

De eenvoudigste manier om uw lever een handje te helpen is door het gebruiken van een Lever Reinigingskuur. Deze kunt u aanschaffen bij Meditech Europe en is ontwikkeld door Dr. Clark. De kuur bestaat uit Bitterzout Zout en Ornithine capsules die een bevorderende werking hebben op lever. Met de aankoop van één product heeft u alles in huis wat u nodig heeft om uw lever te reinigen.

 

Tip 3: Eet meer gember

Dat gember gezond is weten veel mensen. Gember versnelt namelijk de stofwisseling en maakt het de lever minder zwaar om afvalstoffen af te voeren. Uit onderzoek bleek dat een hoge inname van gember na 3 maanden een sterk positief effect had op de leverwaarden. Je kan gemakkelijk de hoeveelheid gember in je voedingspatroon verhogen door het nemen van een gembershot.              

 

Tip 4: Matig alcohol inname

Alcohol staat vaak gelijk aan gezelligheid, alleen de lever is er minder blij mee. Het kost de lever gemiddeld anderhalf uur om slechts één drankje af te breken. Naast tijd kost het ook veel energie. Matigen met alcohol kan daarom erg slim zijn! Ga voor een alcoholvrije cocktail of drink een glas kombucha (gefermenteerde thee).

 

Tip 5: Stop met roken

Roken is slecht voor de gezondheid van de mens, en dus ook voor de lever. In een sigaret zit nicotine dat slecht is voor de lever. De nicotine in de sigaret moet weer worden afgebroken, wat de taak is van de lever. Wanneer u uw lever wilt reinigen, wilt u niet dat uw lever zijn aandacht besteed aan het afbreken van nicotine. U wilt uw lever zo veel mogelijk rust geven en daarom is het slim vooral níet te roken.

 

Tip 6: Een lekker en gezond ontbijt

Uw lever reinigen begint bij een gezond ontbijtje. We geven je enkele opties van voedingsmiddelen die de lever niet schaden en uitermate geschikt zijn voor tijdens het ontbijt:

 

  1. Honing stimuleert de lever (eet niet te veel want honing bevat veel suiker)
  2. Havervlokken bevatten veel vezels en helpen bij het verwijderen van gifstoffen
  3. Groene thee is rijk aan antioxidanten die je lever soepel houden

 

Tip 7: Heetwaterkuur

Deze tip komt uit de ayurveda en is de goedkoopste manier om de lever te reinigen. Hoe werkt een Ayurvedische heetwaterkuur? Kook in de ochtend 1,2 liter water en laat dit 20 minuten doorkoken. Dit lange koken doe je om het ‘spijsverteringsvuur’ aan te wakkeren. Je kan eventueel wat gember, kurkuma en citroen aan het water toevoegen. Drink gedurende de dag kleine slokjes heet water. Drink het water voor 15:00 uur op.

Doe dit voor 5 dagen op een rij en neem vervolgens een pauze voor 2 dagen. Herhaal dit 3 keer.

 

Tip 8: Vermijd kant en klaar maaltijden

Waarom is het raadzaam om kant en klaar maaltijden te vermijden? Deze bevatten veel conserveringsmiddelen. Deze zijn erg belastend voor de lever en kunt u dus beter uit uw menu schrappen.