Magnesium is zo belangrijk en zo uitgebreid onderzocht dat wij er hier gewoon een artikel over vol kunnen schrijven zonder bang te zijn voor een boete van de NVWA. Botten, celvernieuwing, eiwitsynthese, energie, tanden, geestelijke veerkracht, spierwerking, etc. Al deze dingen en meer worden positief beïnvloed door magnesium. We nemen u daarom graag mee op een kleine ontdekkingsreis langs veel van deze effecten en delen met u hoe u dit kunt gebruiken  om er uw leven meer ontspannen en weldadiger mee te maken.

 

 

 

 

 

Wat is magnesium en waarom is het zo veelzijdig inzetbaar in ons lichaam?

Magnesium is een element dat heel veel voor komt in de natuur. Het speelt een bijzonder belangrijke rol in heel veel natuurlijke processen zoals de fotosynthese waar planten zuurstof mee produceren en zelfs in de totstandkoming van DNA, de bouwstenen van al het leven op deze planeet. Het is dus heel begrijpelijk dat magnesium daarmee ook heel belangrijk is voor het menselijk lichaam. De lijst met zaken waarbij magnesium in het menselijke lichaam een rol speelt is praktisch eindeloos maar we sommen er een aantal van de meest onderzochte voor u op:

 • Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke botten
 • Magnesium draagt bij aan het proces van celvernieuwing
 • Magnesium helpt bij de normale eiwitsynthese
 • Magnesium draagt bij tot een goede electrolytenbalans
 • Magnesium activeert uw natuurlijke energie in het lichaam
 • Magnesium is van belang voor de opbouw van sterke tanden
 • Magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht
 • Magnesium is belangrijk voor een normale spierwerking
 • Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele spieren
 • Magnesium helpt om vermoeidheid te verminderen
 • Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Waarom is magnesium zo belangrijk voor zo veel processen in ons lichaam?

De reden waarom magnesium zo belangrijk is ligt in de betrokkenheid bij de celdeling en de energieproductie. Ons lichaam kan jeugdig en gezond blijven zo lang de cellen zich goed en efficiënt kunnen verjongen. Bij iedere celdeling van ons lichaam is magnesium nodig en dus is het logisch, dat wanneer er niet voldoende magnesium in de cellen van ons lichaam aanwezig is, er grote problemen kunnen ontstaan. In de lijn van ditzelfde mechanisme is magnesium ook van groot belang voor het aanmaken van de motoren van onze cellen, de mitochondriën. De mitochondriën zetten zuurstof om naar ATP (de uiteindelijke energiebron van ons lichaam) en zijn daarmee eindeloos belangrijk voor ons gehele lichaam. De energie samen met de celdeling zijn twee hoekstenen van alle processen in ons lichaam en daarmee onmisbaar in een gezond  lichaam en dus een gezond leven.

De oorzaken van de grote magnesium tekorten in veel mensen

De reden waarom zo veel mensen een magnesiumtekort hebben is redelijk veelzijdig maar ook heel logisch. Een aantal stappen zorgen ervoor dat er een onvermijdelijk tekort optreedt in de wereld en in onze lichamen.

  • Verarming van de landbouwgronden

De beste manier om aan magnesium te komen is uit magnesiumrijk eten. De groenste groenten zitten normaliter vol met magnesium. Maar ook noten zoals amandelen zijn in een gezonde wereld rijk aan magnesium. Maar decennia van kunstmest gebruik en onzorgvuldige omgang met onze landbouwgronden hebben deze verarmd waardoor er niet voldoende magnesium in de grond aanwezig is om deze in de voeding terug te laten komen.

  • Verminderde opname in het lichaam

Als een soort kettingreactie zorgt een verstoord lichaam ervoor dat voedingsstoffen niet meer door het lichaam kunnen worden opgenomen en niet meer kunnen worden gebruikt in de cellen. Verstoord maagzuur, lekkende darmen, verstoorde hormoonbalansen, etc. etc. al deze zaken hebben negatieve invloed op de opname van voedingsstoffen.

  • Maatschappelijke vergiftiging

De wereld om ons heen is belast met allerlei belastende stoffen uit onze industriële wereld. De uitstoot van fabrieken, schepen, vliegtuigen, auto’s, bio-industrie, etc. etc. strooit dagelijks enorme hoeveelheden gifstoffen over onze wereld die wij via onze lucht, drinkwater, voeding, enz binnen krijgen. Maar ook andere gebruiken zoals medicijnen, vaccinaties, amalgaam vullingen (kwik), asbest waterleidingen, fluoride in tandpasta, pesticiden en nog veel meer, belasten onze lichamen met invloeden die onze opname en efficiënt gebruik van voedingsstoffen moeilijker of onmogelijk maken.

Hoe kunt u zorgen dat u voldoende magnesium binnen krijgt?

Het is dus van het grootste belang dat we het lichaam voorzien van voldoende magnesium. Op die manier kunnen tekorten worden aangevuld en kan een verstoord lichaam met een verstoorde opname lang genoeg over de voedingsstoffen beschikken om het toch op te kunnen nemen. Hieronder geven we u de meest bekende en gangbare manieren om voldoende magnesium in uw lichaam te krijgen.

Voeding | De “normale” weg

Zoals eerder genoemd is de voeding de beste manier om magnesium binnen te krijgen. Helaas is het niet meer zo normaal dat u via de voeding voldoende magnesium opneemt. Om dit de maximaliseren adviseren wij u om veel biologische groene groenten te eten zoals spinazie, postelein, veldsla, etc. etc. Zorg altijd dat u biologische voeding eet waarbij de kans dat het op rijke gronden gekweekt is het grootst is.

Suppletie | De orale weg

U heeft ook de optie om supplementen te zoeken die uw tekorten aan kunnen vullen. Hierbij is het van groot belang dat u op zoek gaat naar een zuivere bron zonder hulpstoffen. Maar deze kunnen erg duur zijn.

Via de de huid | De dermale weg
Onze voorkeur gaat uit naar magnesiumopname via de huid. Dermale toepassing, zoals dat heet, gaat makkelijk en efficiënt. Door bijvoorbeeld te baden in een bad verrijkt met magnesium kunt u heerlijk ontspannen terwijl uw lichaam de magnesium opneemt en deze haar werk laat doen. Maar ook oliën en serums kunnen hier erg behulpzaam bij zijn.

Onze brede Himalaya Magnesium selectie

Wij nodigen u van harte uit om te kijken naar de speciale 100% natuurzuivere magnesiumproducten die wij voor u hebben geselecteerd. Met deze producten vult u op natuurlijke wijze uw magnesium niveaus aan en geniet u van de voordelen die deze bieden. Kijk hier voor de Himalaya Magnesium producten.