Een onrustige huid kan voor veel onzekerheid zorgen. Vaak denken we dat wanneer we genoeg dure crèmes, serums en maskers op de huid smeren, we vanzelf resultaat gaan zien. Echter is er een veel makkelijkere en effectievere manier: hoogfrequentie therapie.

 

Wat is hoogfrequentie therapie

Hoge frequentie is een techniek die gerichte thermische energie gebruikt om acne, fijne lijntjes, rimpels, vergrote poriën, cellulitis en kringen onder de ogen te behandelen.

 

Bij hoogfrequentie therapie worden er kleine stromen gebruikt om de huid te voorzien van zuurstof. Zuurstof is de grootste nachtmerrie van de bacterie die acne veroorzaakt en doodt de puistjes bij contact. Er zijn twee soorten hoogfrequentie elektroden, namelijk: Argon gas en Neon gas. Argon gas is violet en werkt geweldig bij acne/vette huid. Neon gas is bedoeld om veroudering tegen te gaan. Wanneer u acne met een hoge frequentie wilt behandelen, zoek dan naar Argon of violet.

 

Hoe werkt een hoogfrequentie apparaat

Hoogfrequentie apparaten of gezichtsmachines werken in combinatie met hoogfrequente elektroden die zijn gemaakt van helder gehard glas en verkrijgbaar zijn in verschillende vormen en maten om de behandeling van verschillende contouren van het gezicht en lichaam te vergemakkelijken.

 

Aan het begin van het proces wordt een zachte elektrische wisselstroom opgewekt door de hoogfrequente machine. Vervolgens gaat de wisselstroom door de bevestigde gaselektrode en komt in contact met de huid. Dit contact ontsteekt het inerte gas in de elektrode dat genezende elektrische lichtenergie produceert en onstabiele zuurstof die onmiddellijk wordt omgezet in zuivere ozon (een soort zuurstof).

 

Simpel gezegd: wanneer gemengd met de lucht buiten de elektrode, doordrenkt de elektrische stroom de huid met verjongende zuurstofmoleculen en wordt er een therapeutisch of tintelend gevoel ervaren.

 

Voordelen van hoogfrequentie 

Een hoogfrequentie behandeling heeft meerdere voordelen voor uw huid:

  1. Doodt op een veilige manier bacteriën die acne veroorzaken
  2. Vermindert zwangerschapshypertensie
  3. Minimaliseert ontstekingen en roodheid
  4. Vermindert acne en voorkomt toekomstige puistjes
  5. Krimpt vergrote poriën
  6. Voorziet de huid van zuurstof
  7. Verhoogt de bloedsomloop

 

Echter moet er vermeld worden dat er geen specifiek onderzoek is dat suggereert dat hoogfrequentie therapie wordt gebruikt om acne te behandelen. De behandelingen zijn bedoeld om bacteriën te doden en ontstekingen te verminderen; vandaar de schijnbare voordelen om acne te behandelen. Deze vorm van therapie verhoogt de bloedsomloop en stimuleert collageen. Hierdoor is de behandeling ook een effectief middel om veroudering tegen te gaan.

 

Waar wordt hoogfrequentie therapie voor gebruikt?

Hoge frequentie is een verjongingsproces op basis van elektrische stromen. De toepassing van deze techniek wordt gebruikt om de huid te bevorderen, natuurlijk te reinigen, bacteriën te verwijderen en acne te verhelpen. Mensen met cystische acne zullen veel baat hebben bij de diep doordringende werkende werking van hoogfrequentie therapie.

 

Na een behandeling voelt de huid energiek, rooskleurig, stevig, verfrist en zelfs zachter. De hoogfrequentie apparaten zijn volledig veilig en de zuurstofmoleculen die worden geproduceerd hebben bewezen effectief te zijn bij het genezen en herstellen van de gezondheid van de huid. Gebieden die vaak behandeld worden met hoogfrequentie zijn het gezicht, de nek en de hoofdhuid. In principe kan het hele lichaam behandeld worden met hoogfrequentie.