Glycodin voor het juiste bloedglucose gehalte

Iedereen kent wel de zogenaamde middagdip. Je voelt je vermoeid en besluit snel een stuk cake te nemen om je energie weer op peil te brengen. Even later voel je je inderdaad opgepept, maar al gauw zakt je energieniveau verder weg dan daarvoor. Hoe komt dit? Dit fenomeen heeft alles te maken met je bloedglucose gehalte. In deze blog gaan we dieper in op wat bloedglucose precies is, hoe het werkt en ook bespreken we Glycodin, een supplement dat je kan helpen je bloedglucose gehalte te ondersteunen.

Wat is bloedglucose

Bloedglucose, ook wel bloedsuiker genoemd, verwijst naar de concentratie van glucose in het bloed. Glucose is een eenvoudige suiker die een belangrijke energiebron is voor het lichaam, vooral voor de hersenen en de spieren. De hoeveelheid glucose in het bloed wordt strikt gereguleerd om ervoor te zorgen dat het lichaam goed functioneert.

Glucose komt uit het voedsel dat we eten. Koolhydraten zijn de belangrijkste leverancier voor glucose en koolhydraten zijn een belangrijk bestanddeel van bijvoorbeeld brood, rijst, pasta, fruit, en snoep, koekjes, cake. Na de vertering worden deze koolhydraten omgezet in glucose, die vervolgens in de bloedbaan terechtkomt.

Hoe werkt bloedglucose

Glucose is de belangrijkste energiebron voor je cellen, vooral voor je hersenen en spieren. Na het eten van koolhydraten worden deze in je spijsverteringsstelsel afgebroken tot glucose en komt dit in je bloed terecht. Dit zorgt voor een stijging van je bloedglucose gehalte.

Om de glucose uit je bloed naar je cellen te vervoeren, maakt je lichaam insuline aan, een hormoon dat door de alvleesklier wordt geproduceerd. Insuline werkt als een sleutel die de deuren van je cellen opent, zodat glucose naar binnen kan. Dit helpt je bloedglucosespiegel weer te laten dalen naar een normaal niveau.

Wat zorgt voor een laag bloedglucose gehalte?

Als je snel verteerbare koolhydraten inneemt, zoals bijvoorbeeld snoep of frisdrank, stijgt je bloedglucose gehalte snel. Je lichaam reageert hierop met de aanmaak van een flinke dosis insuline, wat vaak leidt tot een snelle daling van je bloedglucose gehalte. Dit kan je moe en lusteloos maken, waardoor je weer naar suiker grijpt – en zo begint de vicieuze cirkel van hoge pieken en diepe dalen.

Wat zijn de gevolgen van een laag bloedglucose gehalte?

Bij een te  laag bloedglucose gehalte maakt de alvleesklier glucagon aan om het glucose gehalte in het bloed weer te laten stijgen. Want naast dat je dan een aanhoudende trek krijgt in zoetigheid, wordt je ook moe, futloos en prikkelbaar.

Het is dan ook van belang om je bloedglucose gehalte zo constant mogelijk te houden om zo hoge pieken en diepe dalen te voorkomen. Bovendien kan een regelmatige inname van veel suiker leiden tot chronisch verhoogde insulinespiegels wat kan weer kan bijdragen aan insulineresistentie, een toestand waarin de cellen minder gevoelig worden voor insuline.

Er zijn veel factoren die invloed hebben op het behouden van een stabiel bloedglucose gehalte. Denk hierbij aan de juiste voeding, het beperken van snelle suikers (tussendoortjes) en het reduceren van stress. Kortom zorgen voor een gezonde leefstijl is hierbij belangrijk.

Glycodin helpt

Glycodin kan helpen als we ons lichaam extra willen ondersteunen bij het behoud van een normaal glucose gehalte. Deze formule bevat per capsule een royale hoeveelheid chroom picolinaat, biotine en daarnaast nog biologisch actief magnesium (magnesiumtauraat) en het endogene vetzuur alfa-liponzuur ter ondersteuning.

Chroom, ook bekend als chromium, hebben we nodig voor behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Chroom picolinaat is de biologisch beschikbare en organisch gebonden vorm van chroom.

Biotine, een belangrijke B-vitamine is hierin opgenomen vanwege zijn vermogen om energie vrij te maken uit onze voeding. Deze vitamine ondersteunt daarmee het energieniveau in het lichaam. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat chroom en biotine elkaar versterken bij het stabiliseren van het glucosegehalte in het bloed.

Volg de Aanbevolen Dosering: Respecteer de aanbevolen dosering om de voordelen te maximaliseren en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.

Raadpleeg een Professional: Als je twijfels hebt over het gebruik van Glycodin, raadpleeg dan altijd een gekwalificeerde professional. Die kan persoonlijk advies geven op basis van je behoeften.

Goedgekeurde Gezondheidsclaims

Voor de ingrediënten van Glycodin mogen de volgende goedgekeurde gezondheidsclaims gemaakt worden:

Chroom zorgt mede voor (het behoud van) een normale/natuurlijke bloedsuikerspiegel

Chroom draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten

Biotine draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten

Biotine activeert de natuurlijke energie in het lichaam

Biotine draagt bij aan het behoud van normaal haar en helpt bij het gezond houden van de huid

Biotine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij de redenatie / het beredeneervermogen en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Biotine is voor het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen

Magnesium heeft een gunstige invloed op een normaal energieleverend metabolisme

Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans en een normale eiwitsynthese

Magnesium ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Magnesium heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

Magnesium is van belang voor het behoud van de normale spierfunctie en helpt de tanden sterk te houden

Magnesium draagt bij aan een normale mentale performance en een normaal psychologisch functioneren

Conclusie

Een gezonde voeding en levensstijl vormen de basis van een goede gezondheid. Toch kan het lastig zijn om hier continu alert op te blijven. Supplementen bieden vaak een welkome ondersteuning om ons welzijn te optimaliseren. Meditech Europe is al vele jaren een vertrouwde naam op het gebied van voedingssupplementen en heeft Glycodin in haar assortiment opgenomen. Dit voedingssupplement draagt bij aan het behouden van een normaal bloed glucose gehalte in het lichaam.

Onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid heeft ons tot een van de meest gerespecteerde producenten gemaakt. Als je op zoek bent naar een betrouwbare leverancier, ben je bij ons aan het juiste adres.

Meditech Europe staat klaar om je te adviseren in je keuze bij onze hoogwaardige producten. Neem contact op via info@meditecheurope.nl. Wij helpen je graag verder met informatie over onze voedingssupplementen en het gebruik ervan.