Colloïdaal Zilver | Gaat door wanneer al het andere faalt

De wereld van de microbiële bedreigingen wordt steeds grimmiger. Steeds meer bacteriën worden resistent tegen de bekende antibiotica en desinfectiemethodes. De superbacteriën zijn bestand tegen de sterkste antibiotica die de medische wetenschap te bieden heeft en dus wordt de alarmklok geslagen. Ziekenhuizen kunnen hierdoor onveilige plaatsen worden omdat de bacteriën overal op kunnen zitten en moeilijk gedood kunnen worden. Maar er is een eeuwenoude remedie die hier weerstand tegen kan bieden: colloïdaal zilver

Wat is colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver staat ook wel bekend als “nanozilver” en is een vloeibare suspensie waarbij een vloeistof elektrisch geladen deeltjes zilver bevat. Deze minuscule deeltjes zijn zo klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn. Door hun minuscule formaat vormen zij geen belasting op het lichaam of de natuur om ons heen.

De geschiedenis van colloïdaal zilver

Het gebruik van zilver voor haar zuiverende werking gaat vele eeuwen terug. De geschiedenis vertelt ons dat zo ver als circa 400 voor Christus de “vader van de hedendaagse geneeskunst” Hippocrates de positieve werking van zilver benadrukte en uitgesproken was over hoe hij “het fijnste zilverpoeder” gebruikte voor zijn behandelingen. Maar ook de Griekse historicus Herodotus omschreef in zijn reisverslagen hoe de Perzische koning, wanneer deze ten strijde trok, zijn eigen voorraad drinkwater in zilveren flacons met zich mee droeg om dit op de lange tochten goed te houden.

In 1861 ontdekte de Schotse chemicus Thomas Graham (de uitvinder van de dialyse methode) hoe hij colloïdale deeltjes kon produceren welke klein genoeg waren om te blijven zweven (suspenderen) in een vloeistof. Later, in 1869, beschreef de Zwitserse botanist Carl von Nageli een bijzondere uitvinding die hij het “oligodynamische effect” noemde. Uit zijn onderzoek bleek dat metaalhydrolaten (vroege colloïdale metaal suspensies) van onder anderen koper, zilver en tin, een microbiocide werking hadden waar in de jaren erna vele medische en antiseptische toepassingen uit voortgevloeid zijn.

De kennis over de positieve werking van zilver op hetwelzijn van mens, dier en plant is eeuwenoud en er was vroeger dan ook geen arts die zonder een persoonlijke voorraad aan zilver in zijn dokterstas de deur uit ging. Tot zo laat als 1999 werd in Amerika colloïdaal zilver gezien als een “pre-1938 medicijn” en mocht het als zodanig ook als medicijn gebruikt en verkocht worden.1 Met de opkomst van de chemische antibiotica en antiseptische middelen is colloïdaal zilver uit de bekendheid en algemeen gebruik geraakt. Maar in hedendaagse tijden, waarin de behoefte aan een natuurlijke manier van bescherming van de gezondheid steeds groter wordt, is de goede naam van colloïdaal zilver een snelle comeback aan het maken.

Colloïdaal zilver gaat door waar anderen stoppen

De antibacteriële werking van colloïdaal zilver is een hele andere dan die van andere antibacteriële middelen zoals farmaceutische antibiotica of antiseptische middelen. Colloïdaal zilver zorgt er namelijk voor dat de bacteriën niet meer kunnen “ademen”. Hierdoor “verstikken” ze en tegen verstikking is geen resistentie mogelijk.

Het bekende gebruik van zilver tegen infecties

Zilver wordt al velen jaren succesvol ingezet bij het behandelen en schoonhouden van bv. brandwonden. Zo gebruikt de allopathische geneeskunde als eerste middel tegen verbrandingen zilversulfadiazinecrème2. Verbanden met een zilverlaag worden gebruikt om op de wond te leggen om op die manier de antibacteriële werking van het zilver zijn werk te laten doen en de wond schoon te kunnen laten helen. Dit is één van de vele toepassingen die colloïdaal zilver kent.

 


Waarschuwing: colloïdaal zilver is geen erkend antibioticum

Colloïdaal zilver is niet goedgekeurd door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit als een van de middelen met een erkend gezondheidseffect. De antibacteriële werking van colloïdaal zilver mag dan ook niet worden geïnterpreteerd als een natuurlijk antibioticum. Colloïdaal zilver wordt door ons dan ook aangeboden als zeer effectief reinigings- en spoelmiddel. Er worden door ons aan colloïdaal zilver geen gezondheid bevorderende eigenschappen geclaimd. Raadpleeg bij gezondheidsvraagstukken altijd uw arts en/of gezondheidsdeskundige.


 

Andere toepassingsmogelijkheden van colloïdaal zilver

De antibacteriële werking van colloïdaal zilver is zeer breed. We sommen er een aantal voor u op:

 • Reinigingsmiddel voor het lichaam

Was uw handen of andere lichaamsdelen die u bacterievrij wilt hebben en houden met colloïdaal zilver. Tevens kunt u lichaamsholtes spoelen en sprayen met colloïdaal zilver om deze schoon en dus gezond te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

   • Colloïdaal zilver als natuurlijke deodorant

   • Colloïdaal zilver als natuurlijke neusspray

   • Colloïdaal zilver als natuurlijke mondspray of mondspoelwater

   • Etc.

 • Reinigingsmiddel voor uw huisdieren

Gebruik colloïdaal zilver om uw huisdieren mee te wassen en de huid en vacht te onderhouden. Door de antibacteriële werking wordt de huid beschermt en vervelende geurtjes verwijderd.

 • Reinigingsmiddel voor uw omgeving

Het gebruik van colloïdaal zilver als reinigingsmiddelen voor apparatuur of oppervlaktes is ook zeer bekend. Menig ziekenhuis gebruikt het om instrumenten en ruimtes mee schoon en veilig te houden. Gebruik colloïdaal zilver dus bijvoorbeeld voor uw keukenapparatuur, aanrecht, sanitair, etc.

Uw nieuwe heldere bron van colloïdaal zilverproducten

Wij zijn trots dat we u een nieuwe bron van de zuiverste en nieuwste colloïdaal zilverproducten mogen brengen. Op deze site vindt u vele producten die u kunt gebruiken bij het verwijderen van ziekmakende bacteriën. Graag stellen we er een aantal aan u voor:

Deze verzorgende en herstellende zalf is gemaakt van alleen puur natuurlijke ingrediënten. Het colloïdale zilver in de zalf zorgt voor een bescherming tegen ziekmakers en geeft daarmee ruimte aan het herstel van aangedane huid.

Een breed assortiment aan colloïdaal zilver producten

In de webwinkel vindt u nog veel meer handige, fijne en bijzondere colloïdaal zilverproducten die u kunnen helpen om uzelf en uw leefomgeving schoon en heilzaam te houden.

Extra tip: gebruik altijd pro-biotica!

Uw darmflora is van onmetelijk belang voor uw gezondheid. Een gezonde cultuur van bacteriën in uw darmen zorgt namelijk voor een goede spijsvertering en voor een juiste balans aan enzymen in uw lichaam. Daarnaast wordt een goede bacteriehuishouding in uw lichaam in verband gebracht met een goede mentale gezondheid. Zorg er dus altijd voor dat wanneer u iets onderneemt wat het microbiële leven in uw lichaam kan verstoren u dit versterkt door middel van pro-biotische gebruiken en/of middelen. Hierbij kan het eten van gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, kimchikefir of komboecha u helpen.