Wanneer we een virus of ontsteking hebben kan het zijn dat we antibiotica voorgeschreven krijgen van de dokter. Antibiotica is een medicijn tegen ontstekingen door bacteriën. Het nadeel van antibiotica is echter dat het niet alleen de slechte maar ook de goede bacteriën in het lichaam dood: dit heeft een negatief effect op onze darmflora. Daarnaast worden ook steeds meer bacteriën resistent tegen antibiotica; hier is echter een oplossing voor.

In deze blog schreven we eerder over de opkomst van colloïdaal zilver en hoe dit de oplossing biedt bij het bestrijden van infecties. Hier belichten we andere manieren om colloïdaal zilver te gebruiken en zien we welke voordelen het biedt:

Hoe gebruik je colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver kan op verschillende manieren worden toegediend. Het middel kan worden ingenomen in een concentratie of op de huid worden aangebracht. Colloïdaal zilver wordt ook wel het tweede immuunsysteem genoemd en functioneert als een natuurlijk antibiotica.

 

Waarom gebruik je colloïdaal zilver?

Colloïdaal zilver wordt gebruikt voor zijn bacteriedodende eigenschappen en het ondersteunen van het afweersysteem. Al sinds 3.000 jaar voor Christus werd zilver gebruikt voor zijn reinigende en ontsmettende werking; de Romeinen gebruikte het middel al voor het verzorgen van wonden. Huidig gebruikt men colloïdaal zilver voornamelijk omdat we immuniteit voor antibiotica hebben gecreëerd.  Colloïdaal zilver heeft positief effect gehad op 650 verschillende fungoïde, bacteriële en virale organismen.

 

Voordelen van Colloïdaal zilver

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van colloïdaal zilver voordelig kan zijn voor het welzijn van de mens. Zo is het middel volledig natuurlijk, gaat het samen met reguliere medicijnen en is het uitwendig toepasbaar. We bespreken alle voordelen hieronder:

 

Voordeel 1: eenvoudig in gebruik

Colloïdaal zilver kan gemakkelijk uitwendig toegediend worden. Dit kan in de vorm van colloïdaal zilver zalf, water of druppels.

Het middel kan bijvoorbeeld oraal toegediend worden maar het kan ook op de huid gespoten worden. Ook gebruikt men het regelmatig als deodorant.

 

Voordeel 2: volledig natuurlijk

In tegenstelling tot antibiotica is colloïdaal zilver een volledig natuurlijk middel en heeft daarom ook geen vervelende bijwerkingen. Daarnaast beschadigt het middel de cellen niet en stimuleert het de groei van beschadigt weefsel. 

 

Voordeel 3: werkt ontstekingsremmend

Naast het doden van bacteriën werkt colloïdaal zilver ook ontstekingsremmend en wordt het gebruikt bij het bestrijden van oog- en oorontstekingen. Het middel biedt ook oplossing bij de behandeling van reumatoïde artritis en het helen van sinussen.

 

Voordeel 4: effectief bij het bestrijden van virussen

Colloïdaal zilver werkt effectief bij het bestrijden van virussen en bacteriën. Omdat de deeltjes zo klein zijn hebben ze het vermogen om bij virussen binnen te dringen. Wanneer de deeltjes in het lichaam aanwezig zijn kunnen virussen niet hun werk verrichten.

 

Voordeel 5: stimuleert genezingsproces

Colloïdaal zilver helpt snelle genezing van de huid. Het middel heeft een rustgevende werkingen en wordt bijvoorbeeld ingezet bij de behandeling van brandwonden. Colloïdaal zilver kan daarnaast ook helpen weefselbeschadiging te herstellen. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

 

Voordeel 6: verbetert het immuunsysteem

Naast het doden van bacteriën bevordert colloïdaal zilver ook de kwaliteit van het immuunsysteem. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst minder vatbaar bent voor ziekteverwekkers en infecties. 

 

 

Verschillende colloïdaal zilver producten

Wanneer en hoeveel colloïdaal zilver je gebruikt, hangt af van het product en het doeleinde. De producten die verkrijgbaar zijn bij Meditech Europe variëren van 5 tot 10ppm. De juiste hoeveelheid colloïdaal zilver kan worden toegevoegd aan water. Ook kan er een spray gebruikt worden om oppervlakten te bevochtigen. We raden aan om voor gebruik goed de instructies door te nemen.

Zelf profiteren van de voordelen van colloïdaal zilver? Meditech Europe biedt een ruim aanbod aan producten; afhankelijk van jouw eigen behoeften. Klik hier voor het aanbod.