5G verspreidt zich razendsnel over de wereld. Hoewel de 5G-technologie zorgt voor snellere draadloze communicatie en verbeterde connectiviteit, heeft het impact op de blootstelling aan elektromagnetische straling. In dit blog leer je de begrippen 5G en elektromagnetische straling beter begrijpen en ontdek je strategieën om elektromagnetische straling te verminderen. 

Begrijpen van 5G technologie: een technische inleiding

5G is de vijfde generatie mobiele netwerktechnologie die hogere snelheden en grotere capaciteit biedt dan zijn voorgangers (zoals 4G). Het maakt gebruik van hogere frequentiebanden en geavanceerdere signaalverwerkingstechnieken om snellere gegevensoverdracht mogelijk te maken. 5G maakt ook gebruik van beamforming om het signaal direct naar specifieke apparaten te richten, waardoor de netwerkprestaties worden geoptimaliseerd. Bovendien maakt 5G gebruik van netwerkvirtualisatie en software-defined networking (SDN) om flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden in het beheer van netwerkbronnen.

 

Elektromagnetische straling: wat is het en waarom is het belangrijk?

Elektromagnetische straling bestaat uit elektrische en magnetische velden die zich voortplanten door de ruimte. Het omvat verschillende vormen, zoals radiogolven, microgolven, infrarood, zichtbaar licht, ultraviolet, röntgenstralen en gammastralen. Het is belangrijk omdat het essentieel is voor draadloze communicatie, zoals mobiele telefoons en wifi, maar ook voor andere technologieën zoals radio, televisie en medische beeldvorming. Het begrijpen en beheersen van elektromagnetische straling is van groot belang om te zorgen voor effectieve en veilige communicatiesystemen en toepassingen.

 

De invloed van 5G op elektromagnetische straling: een diepgaande analyse

De uitrol van 5G heeft geleid tot een toename van elektromagnetische straling in bepaalde frequentiebanden. Hoewel 5G gebruikmaakt van hogere frequenties, zijn de stralingsniveaus over het algemeen lager dan die van eerdere technologieën. Er worden voortdurend onderzoeken uitgevoerd om de gezondheidsimpact, ook op de lange termijn, van 5G en elektromagnetische straling in het algemeen te evalueren en normen en richtlijnen voor veiligheid vast te stellen.

 

Hoe 5G straling ons dagelijkse leven beïnvloedt: concrete voorbeelden

Ons lichaam reageert op verschillende frequenties, maar er zijn frequenties die we mogelijk niet bewust herkennen en die bij sommige mensen klachten kunnen veroorzaken, zoals hoofdpijn, concentratieverlies en gewrichtsklachten. Verschillende processen in ons lichaam kunnen beïnvloed worden door deze frequenties, vergelijkbaar met hoe muziek gedrag en emoties kan oproepen. Zelfs ontgiftings-processen kunnen beïnvloed worden.

Hoewel sommigen dit als onzin beschouwen, zijn er wel degelijk harde bewijzen die aantonen dat dit effect bestaat. Een voorbeeld hiervan is de Schumann-resonantie.

 

Strategieën om de elektromagnetische straling te verminderen in een 5G-Wereld

Om de elektromagnetische straling te verminderen in een 5G-wereld kunnen de volgende strategieën worden toegepast.

 

Gebruik maken van kleine celtechnologie

In plaats van grote zendmasten kunnen kleinere cellen worden ingezet. Deze zorgen voor een betere dekking en capaciteit, waardoor het zendvermogen van individuele basisstations kan worden verminderd.

 

Optimaliseren van de netwerkplanning

Door een efficiënte planning van basisstations en antenne-opstellingen kan de stralingsblootstelling worden geoptimaliseerd. Dit omvat het vermijden van dichtbevolkte gebieden of het plaatsen van antennes op veilige afstanden van woonwijken.

 

Bevorderen van bewustwording en educatie

Het informeren van het publiek over elektromagnetische straling en het delen van wetenschappelijke bevindingen kan helpen bij het verminderen van onnodige bezorgdheid en het bevorderen van een feitelijke basis voor discussie.

 

Implementeren van strikte blootstellingslimieten

Het vaststellen en handhaven van strikte blootstellingslimieten die voldoen aan internationale richtlijnen, zorgt voor de bescherming van de bevolking tegen ongewenste niveaus van elektromagnetische straling.

 

Veilige 5G-praktijken: tips voor thuis en op het werk

We geven je graag een tips voor thuis en op het werk voor het gebruik van veilige 5G-praktijken.

 

Plaatsing van de router

Zorg ervoor dat de 5G-router op een centrale en verhoogde locatie wordt geplaatst, bij voorkeur in een open ruimte zonder obstakels. Dit minimaliseert de blootstelling aan elektromagnetische straling, omdat het signaal efficiënter wordt verspreid.

 

Beperk de nabijheid van apparaten

Vermijd langdurig direct contact met 5G-apparaten, zoals smartphones of tablets. Houd ze indien mogelijk op een veilige afstand van het lichaam, bijvoorbeeld door het gebruik van handsfree-apparaten of het plaatsen van de apparaten op een bureau of tafel tijdens gebruik.

 

Maak gebruik van beschermende afscherming

Voor extra gemoedsrust kun je beschermende afschermingsaccessoires gebruiken, zoals stralings-werende hoesjes of screenprotectors voor uw apparaten. Deze kunnen helpen om de blootstelling aan elektromagnetische straling te verminderen tijdens het gebruik van 5G-apparaten.

 

Hoe meet je zelf de straling

Als je je afvraagt of jouw gezondheidsklachten mogelijk verband houden met de aanwezigheid van een 5G-netwerk in de buurt, kun je overwegen om een Elektrisch Veld meter of een Meditech Magnetisch Veld meter te gebruiken om de sterkte van elektromagnetische velden in jouw leefomgeving te meten.

Om je energie in balans te brengen, bieden we oscillerende ringen in verschillende polarizers aan. Deze kunnen helpen om de natuurlijke resonantie van de aarde in jouw leven te herstellen.

 

Meditech Europe is als producent en distributeur dé organisatie die producten levert en distribueert aan eindgebruikers, detailhandel en distributeurs in de paramedische en innovatieve gezondheidsmarkt. Ons doel is om bij te dragen aan een optimaal woon-, werk- en leefklimaat door het bieden van producten die een gezonde natuurlijke harmonie bevorderen.

Als je meer informatie wilt over onze producten, kun je contact met ons opnemen via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Ons team staat klaar om je vragen te beantwoorden.

 

FAQ

 

Wat is het verschil in elektromagnetische straling tussen 4G en 5G netwerken?

Het belangrijkste verschil in elektromagnetische straling tussen 4G en 5G netwerken is dat 5G gebruikmaakt van hogere frequentiebanden, zoals millimetergolven, wat resulteert in kortere golflengtes. Daarnaast kan 5G ook gebruikmaken van lagere frequentiebanden zoals 4G, waardoor de totale elektromagnetische straling afhangt van het specifieke spectrum dat wordt gebruikt.

 

Zijn er specifieke gezondheidsproblemen gekoppeld aan 5G straling?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat 5G-straling specifieke gezondheidsproblemen veroorzaakt. Onderzoeken en internationale richtlijnen hebben geconcludeerd dat de blootstelling aan 5G-straling veilig is binnen de vastgestelde limieten.

 

Hoe kan ik controleren of de stralingsniveaus in mijn omgeving veilig zijn?

Om de stralingsniveaus in jouw omgeving te controleren, kun je gebruikmaken van speciale meetapparatuur die straling kan detecteren en meten. Daarnaast kun je de richtlijnen en limieten van de lokale autoriteiten raadplegen om te bepalen of de stralingsniveaus als veilig worden beschouwd.