De waarde van water wordt voor een groeiend aantal mensen steeds duidelijker. 22 maart is dan ook logischerwijs uitgeroepen tot Wereld Water Dag en vele mensen vereren het water en/of nemen actief deel aan het beschermen van deze o zo belangrijke vloeistof. Maar wat is het aan water dat het zo bijzonder maakt? De ontwikkelingen van onze tijd laten ons steeds duidelijker zien wat gezond water gezond maakt en hoe we het water, dat we dagelijks gebruiken, kunnen optimaliseren. De nieuwste ontwikkeling op dat gebied is (non electric) ionisatie van water en in dit artikel gaan we u mee nemen op een ontdekkingsreis door deze wonderlijke uitvinding en haar voordelen. Dit verhaal kan een beetje technisch worden maar geloof ons, het is meer dan de moeite waard!

Natuurlijk gezond water | Meer dan alleen maar water

In de westerse wereld is water heel gewoon. Het komt moeiteloos uit onze kranen lopen en in ons kleine kikkerlandje worden we erdoor omgeven. Water is zo gewoon dat we ons vaak niet eens meer afvragen wat het is en wat het zo bijzonder maakt. Het water dat uit onze kraan stroomt is water wat in onze systemen circuleert. We gebruiken het om de afwas te doen, te douchen, de wc door te spoelen, de auto te wassen, etc. etc. Dit water komt met alle vervuiling van zeep, uitwerpselen, chemicaliën, medicijnen en meer in de rioleringen terecht waarmee het naar zuiveringsinstallaties wordt gevoerd. Daar wordt het gezuiverd door middel van filters en chemicaliën waarna het in het grondwater terecht komt. Dit water wordt weer opgepompt en naar onzen huizen gevoerd om te gebruiken als drinkwater. Dit water is zuiver genoeg om te drinken en niet direct ziek van te worden maar er zitten nog wel restanten van zuiveringschemicaliën, zoals chloor en fluoriden, en medicijnresten in en deze nemen we dus ook op in ons lichaam. De cirkel van deze waterkringloop is zo klein dat het niet meer echt door de natuur stroomt en daar haar natuurlijke waardes terug krijgt. Wat zijn deze natuurlijke waardes en hoe krijgen we deze terug in ons water? Daar gaan we nu op in.

MD4 Waterfilter De nieuwste innovatie op het gebied van gezond drinkwater

De samenstelling van water | pH-waarde en mineralen

Op school leert tegenwoordig (bijna) iedereen dat water een combinatie is van waterstof en zuurstof met de scheikundige formule H2‑O. Dit betekent dat ieder watermolecuul bestaat uit één waterstofatoom (H) gebonden aan twee zuurstofatomen (2O). Wat alleen heel weinig mensen weten is dat in het water de samenstelling van sommige moleculen kan veranderen. Wanneer er één extra zuurstofatoom bij komt wordt het een zuur H3O+- ion en wanneer het één zuurstofatoom verliest wordt het een base HO– ion. Natuurlijk water bevat door het contact met mineralen en natuurlijke processen veel HO–ionen en is daardoor licht basisch wat ook wel alkalisch wordt genoemd. Dit water heeft dan een relatief hoge pH-waarde. Wanneer water zuurder is heeft het een relatief lage pH-waarde.
Nu is water met een hogere pH-waarde (basisch/alkalisch water) op zichzelf goed en hieraan worden door vele bronnen positieve gezondheidsvoordelen toegeschreven. Maar de meerwaarde van alkalisch water alleen wordt op veel vlakken ook tegengesproken. Met name omdat het contact met zuren in het lichaam, zoals maagzuur, deze basische waarde direct zou neutraliseren. Een te hoge pH-waarde van water of andere voedingsstoffen kan zelfs schadelijk zijn omdat daardoor de maag te hard moet werken om vertering mogelijk te maken. Echter is men het er overal doorgaans over eens dat water met licht alkalische mineralen wel zeer positieve werkingen heeft op het lichaam en voor een hogere pH-waarde kan zorgen indien gewenst. De MD4 Waterfilter geeft deze mineralen op subtiele wijze af aan uw water en draagt daarmee bij aan de algehele gezondheid.

Meer over pH en de levens noodzaak hiervan vind u in het boek “Natrium Bicarbonaat” van Dr Sircus.

MD4 Waterfilter ultrafijn membraam zuiver water gezonde ph en OPR waarde

Oxidatie-Reductie-Potentiaal (ORP) | Het geheim van “levenswater”

De discussie over pH waarden woedt verder terwijl er al een redelijke tijd een geheel nieuwe ontdekking is gedaan die het meest bekend is onder de afkorting ORP. ORP staat, zoals in te titel van dit hoofdstuk te zien is, Oxidatie-Reductie-Potentiaal. Dit potentiaal gaat over het vermogen van, bijvoorbeeld, een vloeistof om oxidatie tegen te gaan. Om dit uit te leggen is het handig om nodig om oxidatie te begrijpen. Neem het bekende voorbeeld van een open gesneden appel. Wanneer de binnenkant van de appel in aanraking komt met de open lucht, welke een positieve ORP heeft, dan onttrekken de stoffen in de lucht elektronen aan de moleculen van de appel met als resultaat dat hij oxideert en bruin wordt. Ditzelfde gebeurt met metalen voorwerpen in water. Het water onttrekt elektronen aan het metaal waardoor het metaal oxideert. Ook wel bekend als “roest”. Nu wordt oxidatie van het menselijk lichaam in verband gebracht met het verouderingsproces van alle cellen in het lichaam. Deze cellen zijn steeds minder in staat te herstellen en dus ontstaan er allerlei ongemakken, aandoeningen en kwalen.
Een vloeistof met een negatief ORP remt het oxidatie proces doordat het juist elektronen af geeft aan de moleculen waarmee het in contact komt. Dit geeft dus de antioxidante werking en welke zeer bekend is in haar vermogen om zeer serieuze kwalen te voorkomen en bestrijden. De negatieve ORP waarde van geïoniseerd water geeft het werkelijk de naam “levenswater”.

Hexagonale waterclusters | Klein maar fijn

Een nog nieuwer gebied van onderzoek en enthousiasme is het werk in waterclusters. Volgens deze ontwikkelingen kan water zich in verschillende formaten clusters binden. Normaal kraanwater heeft grotere clusters dan geïoniseerd water wat, volgens deze onderzoeken, hexagonale clusters produceert. Deze kleinere clusters zorgen dat mineralen en ook afvalstoffen makkelijker oplossen in het water en worden afgevoerd door het lichaam. Volgens sommige onderzoekers zijn deze hexagonale waterclusters de reden van de geneeskrachtige kracht van bijvoorbeeld het beroemde Lourdes water.

MD4 Waterfilter reinigt chloor zware metalen etc.

Meditech Europe presenteert de MD4 Waterfilter

Bij Meditech Europe zijn we ons al langere tijd bewust van deze ontwikkelingen en hard gewerkt om u een betaalbare ionische waterfilter aan te kunnen bieden die aan hun hoge standaarden voldoet. De MD4 Waterfilter is een bijzonder geavanceerde uitvinding die al de hierboven besproken gezondheidseffecten combineert in een mooi en eenvoudig te gebruiken apparaat.

De MD4 Waterfilter is gemakkelijk aan te sluiten op uw kranen en werkt “non electric”. Dit houdt in dat de MD4 Waterfilter werkt op enkel de waterdruk van uw leidingen. De meeste water ionizers gebruiken elektrisch geladen platen om het water, door middel van elektrolyse, te scheiden. Deze methode is vrij agressief en wordt door veel mensen als minder prettig ervaren. Tevens zijn deze elektrische water ionizers veel duurder dan de nieuwe niet-elektrische ionizers zoals de MD4 Waterfilter. Het water wordt eerst door een aantal lagen van geladen mineralen gevoerd, welke het water alkalisch maken en het haar negatieve ORP lading geven. De koolstof en een ultrafiltratie membraan in de MD4 Waterfilter zuiveren het water en ontdoen het van chloor, bacteriën en andere onzuiverheden in het water. Met als resultaat een hoogwaardig zuiver drinkwater wat u en uw lichaam helpt in het voorkomen en verhelpen van vele ongemakken en zelfs ouderdomsverschijnselen.

MD4Waterfilter_slagzin2

Bestel de MD4 Waterfilter nu via deze link of kijk hier voor meer informatie.