De komst van de 5e generatie mobiel internet als opvolger van het 4G netwerk zorgt voor een sneller en betrouwbaarder mobiel netwerk. Waar dit voor de één alleen maar goed nieuws betekent, zijn anderen vooral bezig met de nadelen van 5G en 5G stralingsgevaar. Zeker mensen die overgevoelig zijn voor elektromagnetische straling, zijn bang dat de komst van 5G gezondheidsklachten met zich mee zal brengen.

Wat doet elektromagnetische straling met het lichaam?

Elektromagnetische straling kan verschillende oorsprongen hebben. Zo bestaat er straling die opgewekt wordt door de mens, zoals dus de nieuwe 5G straling, wifi, of bijvoorbeeld straling van een magnetron. Maar wist u dat er van nature ook al straling aanwezig is op aarde? Denk bijvoorbeeld aan radioactieve elementen in de aardbodem zoals thorium en uranium of kosmische straling uit het heelal.

In tegenstelling tot radioactieve straling, beschadigen elektromagnetische velden geen weefsel of DNA. Toch kunnen ze, mits sterk genoeg, wel op andere manieren het lichaam beïnvloeden. 

Zintuigen of zenuwen kunnen geprikkeld worden door sterke elektromagnetische velden met een lage frequentie, zoals hoogspanningslijnen. Sterke elektromagnetische velden met hoge frequenties, zoals 5G zendmasten en mobiele telefoons kunnen het lichaam warm maken. Blootstellingslimieten zorgen ervoor dat elektromagnetische velden in Nederland altijd onder deze sterktes blijven.

In het artikel ‘Hoe gevaarlijk is 5G straling?’ leest u meer over de gevaren van 5G.

Wat zijn de meest voorkomende klachten van 5G straling?

Toch zijn er veel mensen in Nederland die gezondheidsklachten toeschrijven aan straling. Mensen met elektrohypersensitiviteit hebben ook onder de wettelijke blootstellingslimieten al last van klachten 5G straling. Zij kampen met symptomen als oorsuizen en piepen, licht gevoel in het hoofd of hoofdpijn en druk op de trommelvliezen als gevolg van blootstelling aan elektromagnetische straling. Wanneer deze blootstelling aanhoudt, kan dit leiden tot uiteenlopende klachten als duizeligheid, concentratieproblemen, misselijkheid, allergieën, vermoeidheid, slaapproblemen en zelfs depressies. 

Hoewel er op wetenschappelijk gebied nog veel onduidelijk is over elektrohypersensitiviteit en of 5G schadelijk voor gezondheid is, lijkt het erop dat de klachten voortkomen uit chronische stress die wordt veroorzaakt door de straling.

Wat te doen tegen 5G straling?

Hoewel dus niet onomstotelijk bewezen kan worden dat 5G slecht voor je is en 5G straling schadelijk is voor de gezondheid, kun je wel jezelf beschermen tegen straling in het algemeen. Met behulp van onze uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied, kunt u bij Meditech Europe terecht voor zowel producten die u kunnen helpen om straling te herkennen als hulpmiddelen tegen straling. 

Om erachter te komen of uw klachten daadwerkelijk door straling veroorzaakt worden, kunt u verschillende producten gebruiken om straling te herkennen. Gebruik bijvoorbeeld een Elektrisch Veld meter of een Meditech Magnetisch Veld meter om te meten hoe sterk de stralingsvelden in uw leefomgeving zijn. 

5g straling schadelijk straling 5g netwerk

Wanneer u last heeft van een verstoorde energetische balans, kunnen de verschillende polarizers van Meditech Europe u helpen om deze balans terug te vinden. De Dual Earth Frequency Generator kan zelfs externe stralingen blokkeren en u helpen om de natuurlijke resonantie van de aarde weer terug te brengen in uw leven. Deze hulpmiddelen zullen klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, angst en andere bovengenoemde stressklachten doen verminderen.