Poetsen zonder Tandpasta: Alles Over een Nieuw I(c)onisch Product!

Tandpasta, een product dat we dagelijks gebruiken om onze tanden schoon te houden, lijkt onmisbaar in onze mondverzorging. Maar heb je ooit nagedacht over wat er eigenlijk in tandpasta zit en of het wel echt goed voor ons is? In dit uitgebreide blogartikel gaan we dieper in op tandpasta, de mogelijke schadelijke effecten ervan, en een alternatieve benadering van mondverzorging met ionische tandenborstels van Meditech Europe. Ontdek hoe je je tanden kunt schoonmaken zonder tandpasta en waarom deze innovatieve technologie de toekomst van mondverzorging zou kunnen zijn.

Waaruit bestaat Tandpasta eigenlijk?

Laten we beginnen met een kijkje in de samenstelling van tandpasta. Tandpasta is een pasta-achtige substantie die typisch bestaat uit de volgende ingrediënten:

 1. Fluoride: Dit is een van de meest voorkomende ingrediënten in tandpasta en wordt toegevoegd vanwege de veronderstelde voordelen voor de tandgezondheid. Fluoride wordt vaak gebruikt om tandbederf te voorkomen.

 2. Schuurmiddelen: Tandpasta bevat vaak kleine deeltjes of schuurmiddelen om tandplak en vlekken te verwijderen. Deze deeltjes helpen bij het fysiek schrobben van je tanden.

 3. Smaakstoffen: Om de tandpasta aangenaam te laten smaken, worden verschillende smaakstoffen toegevoegd, zoals muntsmaak, pepermuntsmaak of fruitsmaken.

 4. Bevochtigingsmiddelen: Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de tandpasta niet uitdroogt in de tube en gemakkelijk te verspreiden is.

 5. Conserveringsmiddelen: Om de tandpasta langer houdbaar te maken, worden conserveringsmiddelen toegevoegd.

 6. Schuimmiddelen: Schuimvormende stoffen, zoals natriumlaurylsulfaat, zorgen voor het schuimeffect tijdens het poetsen.

Hoewel deze ingrediënten de tandpasta effectief maken in het verwijderen van tandplak en het bevorderen van een frisse adem, rijst de vraag of tandpasta wel zo goed voor ons is als we denken. Vooral het gebruik van fluoride heeft de laatste jaren veel controverse opgeworpen.

Waarom is dit niet goed voor de mens?

De invloed van Fluoride op je lichaam

Fluoride is een chemisch element dat van nature voorkomt in bepaalde gesteenten en grondwater. Het wordt vaak toegevoegd aan drinkwater en tandpasta vanwege de vermeende voordelen voor de tandgezondheid. Fluoride wordt gezegd tandbederf te verminderen door tandglazuur sterker te maken.

Echter, er zijn zorgen geuit over de mogelijke negatieve effecten van overmatige blootstelling aan fluoride. Enkele van de potentiële problemen zijn:

 1. Fluorose: Overmatige blootstelling aan fluoride op jonge leeftijd kan leiden tot fluorose, wat resulteert in witte vlekken of bruine verkleuringen op de tanden.

 2. Skeletproblemen: Langdurige inname van te veel fluoride kan leiden tot skeletproblemen, zoals botpijn en verhoogde botbreuken.

 3. Neurologische effecten: Sommige studies hebben gesuggereerd dat hoge fluorideconcentraties in het lichaam neurologische schade kunnen veroorzaken.

 4. Endocriene verstoring: Er zijn zorgen geuit over de impact van fluoride op het endocriene systeem, dat hormonen reguleert.

Hoewel de meeste tandartsen het gebruik van fluoride aanbevelen als onderdeel van mondverzorging, is het belangrijk om bewust te zijn van de mogelijke risico's van overmatig gebruik. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse in alternatieve methoden voor mondverzorging, zoals het poetsen met ionische tandenborstels.

Hoe kun je je tanden schoon maken zonder tandpasta?

Ionische Tandenborstels van Meditech Europe: Soladey 5 en Rhythm 2

Meditech Europe, een innovatief bedrijf op het gebied van mondverzorging, heeft ionische tandenborstels ontwikkeld als alternatief voor traditionele tandpasta. Deze ionische tandenborstels, zoals de Soladey 5 en Rhythm 2, maken gebruik van geavanceerde technologie om je tanden op een effectieve en veilige manier schoon te maken.

De Soladey 5

De Soladey 5 is een revolutionaire ionische tandenborstel die zonne-energie gebruikt om ionen te genereren. Deze ionen werken als natuurlijke reinigingsmiddelen en helpen bij het verwijderen van tandplak en bacteriën zonder het gebruik van tandpasta. De tandenborstel heeft een kleine titanium staaf in de steel die licht omzet in energie, waardoor de ionenproductie wordt geactiveerd tijdens het poetsen.

De Rhythm 2

De Rhythm 2 is een andere ionische tandenborstel van Meditech Europe, die gebruikmaakt van zonne-energie om ionen te genereren en electriciteit voor het elektrisch poetsen. Daarmee combineert hij de voordelen van ionisch poetsen met die van het elektrisch poetsen. De Rhythm 2 levert een effectieve reiniging zonder tandpasta.

Wat is Poetsen met Ionen?

Het poetsen met ionen is een innovatieve benadering van mondverzorging die steeds populairder wordt. Deze technologie maakt gebruik van negatieve ionen om tandplak en vuil te verwijderen, zonder het schuren en schrapen dat traditionele tandpasta's vereisen. Ionische tandenborstels zoals die van Meditech Europe genereren deze ionen en trekken tandplak en bacteriën aan, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggespoeld.

Poetsen met ionen heeft verschillende voordelen:

 1. Zachte reiniging: Ionische tandenborstels bieden een zachte, niet-schurende reiniging die geen schade toebrengt aan het tandglazuur.

 2. Geen tandpasta nodig: Het gebruik van tandpasta is overbodig, wat betekent dat je geen fluoride of schurende deeltjes in je mond hoeft te hebben.

 3. Natuurlijke werking: De ionen die worden gegenereerd, bootsen de natuurlijke processen na die in de mond plaatsvinden, waardoor tanden op een natuurlijke manier worden gereinigd.

 4. Lange batterijduur: Ionische tandenborstels hebben doorgaans een lange batterijduur, waardoor je niet vaak batterijen hoeft te vernieuwen.

Waar moet je aan denken als je met Ionen poetst?

Als je overweegt om over te stappen op een ionische tandenborstel, zijn er enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden:

Vervangbare Opzetborstels van Meditech Europe

Een van de voordelen van ionische tandenborstels van Meditech Europe is dat ze gebruikmaken van vervangbare opzetborstels. Deze opzetborstels zijn ontworpen om lang mee te gaan en kunnen eenvoudig worden vervangen wanneer dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat je tandenborstel altijd hygiënisch blijft en effectief blijft werken. Bovendien zijn de opzetborstels van Meditech Europe compatibel met al hun ionische tandenborstels, wat betekent dat je kunt kiezen welke tandenborstel het beste bij je past zonder je zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van opzetborstels.

Waar kan ik een Ionische tandenborstel kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van een ionische tandenborstel van Meditech Europe, kun je deze producten online bestellen via hun officiële website (www.meditecheurope.nl). Meditech Europe biedt een breed scala aan ionische tandenborstels, waaronder de Soladey 5 en Rhythm 2, evenals vervangbare opzetborstels en andere mondverzorgingsproducten.

FAQ

Waarom is tandpasta slecht voor de mens?

Tandpasta wordt als veilig beschouwd voor de meeste mensen, maar er zijn zorgen geuit over de mogelijke negatieve effecten van fluoride in tandpasta. Overmatig gebruik van fluoride kan leiden tot fluorose, skeletproblemen, neurologische effecten en endocriene verstoringen.

Wat betekent het om met ionen te poetsen?

Poetsen met ionen is een innovatieve benadering van mondverzorging waarbij ionische tandenborstels negatieve ionen genereren om tandplak en bacteriën te verwijderen zonder het gebruik van tandpasta. Dit zorgt voor een zachte en natuurlijke reiniging.

Waar moet ik op letten wanneer je met ionen gaat poetsen?

Bij het poetsen met ionen is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare ionische tandenborstel, zoals die van Meditech Europe. Zorg er ook voor dat je de vervangbare opzetborstels regelmatig vervangt voor een optimale mondverzorging.

Waar kan ik goede ionische tandenborstels kopen?

Je kunt hoogwaardige ionische tandenborstels, zoals de Soladey 5 en Rhythm 2, kopen bij Meditech Europe via onze officiële website. Ze bieden ook vervangbare opzetborstels en andere mondverzorgingsproducten om je te helpen bij het behouden van een gezonde glimlach.

In conclusie, tandpasta is misschien niet zo onschuldig als we dachten, vooral vanwege de mogelijke negatieve effecten van fluoride. Het poetsen met ionen biedt een innovatieve en effectieve manier om je tanden schoon te houden zonder tandpasta. Meditech Europe biedt betrouwbare ionische tandenborstels en vervangbare opzetborstels, waardoor je kunt genieten van een gezonde mondverzorging. Neem gerust contact op met Meditech Europe via info@meditecheurope.nl of +31527 292 331 voor meer informatie en advies over hun producten. Geef je mondverzorging een nieuwe dimensie met ionische tandenborstels en ontdek de voordelen van poetsen zonder tandpasta!