Therapeutische Specialist: De Mesoloog

In de wereld van gezondheid en welzijn zijn er talloze benaderingen en therapieën om verschillende aandoeningen en klachten te behandelen. Eén van de minder bekende, maar daarom niet minder effectieve benaderingen, is de praktijk van de Mesologie. In deze uitgebreide blog gaan we dieper in op wat Mesologie is, waar het vandaan komt, hoe het werkt, wie er baat bij kan hebben, en welke producten een Mesoloog kunnen ondersteunen. Daarnaast zullen we veelgestelde vragen beantwoorden en afsluiten met hoe Meditech Europe kan helpen en adviseren op dit gebied.

Wat is Mesologie?

Mesologie is een integratieve vorm van geneeskunde die verschillende disciplines combineert, zoals reguliere geneeskunde, acupunctuur, orthomoleculaire geneeskunde, homeopathie en fytotherapie. Het doel van Mesologie is om de oorzaak van gezondheidsproblemen te achterhalen en deze op een holistische manier te behandelen. De term 'mesologie' is afgeleid van de Griekse woorden 'meso', wat staat voor 'midden', en 'logos', wat verwijst naar 'leer'. Dit weerspiegelt de kern van de praktijk: het vinden van het middenpunt van gezondheid door het integreren van diverse medische disciplines.

Een Mesoloog is een specialist op het gebied van Mesologie en werkt met een breed scala aan diagnostische technieken om de gezondheid van een individu te beoordelen. Hierbij worden reguliere medische onderzoeken gecombineerd met alternatieve benaderingen, zoals iriscopie, elektro-acupunctuur volgens Voll (EAV), en kinesiologie.

Waar komt Mesologie vandaan?

De oorsprong van Mesologie ligt in Nederland, waar het in de jaren 80 van de vorige eeuw ontstond. Het werd ontwikkeld door de Nederlandse arts en Mesoloog, Cornelis T. Veening. Zijn visie was om een systeem te creëren dat het beste van zowel de reguliere geneeskunde als complementaire geneeskunde combineerde om een holistische benadering van gezondheid te bieden.

Sindsdien heeft Mesologie zich verspreid naar andere delen van de wereld, hoewel het nog steeds voornamelijk in Nederland wordt beoefend. De groeiende belangstelling voor natuurlijke en holistische geneeskunde heeft bijgedragen aan de populariteit van Mesologie.

Hoe werkt Mesologie?

Mesologie gaat ervan uit dat het menselijk lichaam een complex systeem is waarin alle organen en systemen met elkaar in verbinding staan. Gezondheidsproblemen worden vaak veroorzaakt door verstoringen in deze onderlinge relaties. Een Mesoloog streeft ernaar om deze verstoringen op te sporen en te corrigeren.

Een typische Mesologie behandeling begint met een uitgebreid intakegesprek waarin de patiënt zijn of haar medische geschiedenis en huidige klachten bespreekt. Vervolgens voert de Mesoloog verschillende diagnostische tests uit, zoals iriscopie om de iris van het oog te bestuderen, EAV om de energiebalans in het lichaam te meten, en kinesiologie om spierspanning te beoordelen:

Iriscopie:

De iriscopie, ook bekend als iridologie, is een diagnostische techniek waarbij de iris van het oog wordt bestudeerd om informatie te verkrijgen over de gezondheidstoestand van een persoon.

Volgens iridologen weerspiegelt de iris verschillende delen van het lichaam en hun gezondheidstoestand. Door de kleur, patronen en tekens in de iris te analyseren, kunnen ze mogelijke gezondheidsproblemen identificeren.

In de mesologie wordt de irisscan vaak gebruikt als een aanvullende diagnostische tool om een completer beeld te krijgen van de gezondheid van de patiënt. Het is belangrijk op te merken dat iridologie niet algemeen erkend wordt binnen de reguliere geneeskunde en wordt beschouwd als een alternatieve diagnostische methode.

EAV (Electro Acupunctuur volgens Voll):

EAV is een techniek die gebruikmaakt van elektronische meetapparatuur om de elektrische weerstand van acupunctuurpunten op het lichaam te meten.

Volgens EAV-practitioners weerspiegelt de elektrische weerstand van deze punten de gezondheidstoestand van de corresponderende organen en systemen in het lichaam.

In de mesologie wordt EAV gebruikt om te helpen bij het identificeren van verstoringen in het energetische evenwicht van het lichaam en om specifieke behandelplannen op te stellen om deze verstoringen te corrigeren.

Kinesiologie:

Kinesiologie is een diagnostische en therapeutische techniek die gebruikmaakt van spiertesten om informatie te verkrijgen over de fysiologie en het energetische evenwicht van het lichaam.

In de mesologie wordt kinesiologie vaak gebruikt om te testen op allergieën, voedselintoleranties, voedingstekorten en andere gezondheidsproblemen. De patiënt wordt bijvoorbeeld gevraagd om een bepaald voedingsmiddel vast te houden terwijl de therapeut probeert de spierspanning te veranderen. Veranderingen in spierspanning kunnen worden geïnterpreteerd als reacties op specifieke stoffen of voedingsmiddelen.

Op basis van deze bevindingen stelt de Mesoloog een individueel behandelplan op. Dit plan kan bestaan uit voedingsadviezen, supplementen, homeopathische middelen, acupunctuur, en andere therapieën om het lichaam in balans te brengen en gezondheidsproblemen te behandelen.

Waar moet je aan denken bij een Mesologie behandeling?

Bij het overwegen van een Mesologie behandeling zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Holistische benadering:

Mesologie behandelt de persoon als geheel en richt zich niet alleen op symptomen. Het doel is om de onderliggende oorzaak van gezondheidsproblemen aan te pakken en het lichaam in balans te brengen.

Individuele aanpak:

Ieder mens is uniek, en daarom zal de behandeling van persoon tot persoon verschillen. De Mesoloog zal een behandelplan op maat maken dat is afgestemd op de specifieke behoeften en gezondheidsproblemen van de patiënt.

Complementaire benadering:

Mesologie combineert verschillende vormen van geneeskunde, zowel conventioneel als alternatief, om de meest effectieve behandeling te bieden. Dit kan onder meer voeding, supplementen, homeopathie en acupunctuur omvatten.

Geduld en betrokkenheid:

Het herstellen van de gezondheid kost tijd, en het is belangrijk om geduldig te zijn en het behandelplan nauwgezet te volgen. Betrokkenheid en samenwerking tussen de patiënt en de Mesoloog zijn essentieel voor succes.

Voor wie is Mesologie?

Mesologie kan een geschikte optie zijn voor mensen met een breed scala aan gezondheidsproblemen en klachten. Dit kunnen zowel fysieke als mentale aandoeningen zijn. Enkele voorbeelden van aandoeningen waarvoor mensen Mesologie kunnen overwegen zijn:

  • Spijsverteringsproblemen
  • Hormonale onbalans
  • Allergieën en intoleranties
  • Chronische vermoeidheid
  • Stress en burn-out
  • Huidproblemen
  • Gewichtsproblemen
  • Auto-immuunziekten

Het is belangrijk op te merken dat Mesologie een complementaire aanpak is en niet als vervanging van conventionele geneeskunde moet worden gezien. Het is verstandig om met een arts te overleggen voordat u met Mesologie begint, vooral als u reeds medicatie gebruikt of een ernstige medische aandoening heeft.

Welke producten kunnen een Mesoloog ondersteunen?

Een Mesoloog kan verschillende producten en therapieën inzetten om de gezondheid van hun patiënten te verbeteren. Enkele van deze producten zijn gebaseerd op alternatieve benaderingen, zoals de Multiwave Oscillator, en op colloïdale mineralen zoals colloïdaal zilver, colloïdaal goud, colloïdaal zink en colloïdaal magnesium. Bovendien zijn er specifieke cosmetica producten van Meditech Europe die interessant kunnen zijn, vooral bij huidproblemen, vanwege hun puurheid en gebruik van colloïdale technieken.

De Multiwave Oscillator (MWO):

De Multiwave Oscillator is een apparaat dat gebruikmaakt van elektromagnetische velden om de lichaamscellen te stimuleren en te regenereren. Het wordt vaak ingezet als ondersteunende therapie bij Mesologie, omdat het de algehele energie en vitaliteit van het lichaam kan verhogen. Dit kan helpen bij het versnellen van het herstelproces en het verbeteren van de gezondheid.

Colloïdale mineralen:

Colloïdale mineralen, zoals colloïdaal zilver, colloïdaal goud, colloïdaal zink en colloïdaal magnesium, worden vaak gebruikt als supplementen in de praktijk van een Mesoloog. Deze mineralen worden opgelost in water in een colloïdale vorm, wat betekent dat de mineralen in zeer kleine deeltjes zweven. Dit maakt ze gemakkelijk opneembaar door het lichaam en kan helpen bij het aanvullen van tekorten en het bevorderen van de algehele gezondheid.

Cosmetica producten van Meditech Europe:

Meditech Europe biedt ook een assortiment cosmetica producten die gebruikmaken van colloïdale technieken. Deze producten kunnen nuttig zijn bij huidproblemen zoals eczeem, acne en psoriasis. Ze worden vaak voorgeschreven door Mesologen vanwege hun zuiverheid en effectiviteit bij het ondersteunen van de huidgezondheid.

FAQ

Wat is Mesologie?

Mesologie is een integratieve vorm van geneeskunde die verschillende disciplines combineert, zoals reguliere geneeskunde, acupunctuur, homeopathie en fytotherapie, om de oorzaak van gezondheidsproblemen te achterhalen en op een holistische manier te behandelen.

Waar moet je aan denken bij Mesologie en voor wie is het bedoeld?

Mesologie is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een holistische benadering van gezondheid. Het kan nuttig zijn bij een breed scala aan gezondheidsproblemen, zowel fysiek als mentaal. Het is belangrijk om geduldig te zijn en samen te werken met een Mesoloog om de beste resultaten te bereiken.

Welke producten kunnen als ondersteunend worden gezien voor een Mesoloog?

Een Mesoloog kan gebruikmaken van supplementen, maar ook van verschillende producten, waaronder de Multiwave Oscillator, colloïdale mineralen zoals colloïdaal zilver, colloïdaal goud, colloïdaal zink en colloïdaal magnesium, evenals specifieke cosmetica producten van Meditech Europe voor huidproblemen.

Slotgedachte

Mesologie is een boeiende en effectieve benadering van gezondheid en welzijn die de voordelen van zowel conventionele als complementaire geneeskunde combineert. Het is gericht op het vinden van de oorzaak van gezondheidsproblemen en het herstellen van de balans in het lichaam. Als u overweegt Mesologie te proberen, is het belangrijk om een ervaren Mesoloog te raadplegen en open te staan voor een holistische benadering van uw gezondheid.

Bij Meditech Europe staan we klaar om te adviseren en ondersteunen bij uw reis naar een betere gezondheid. U kunt contact met ons opnemen via info@meditecheurope.nl of telefonisch via +31527 292 331. Wij bieden hoogwaardige producten en expertise om u te helpen uw gezondheidsdoelen te bereiken met behulp van de principes van Mesologie. Uw gezondheid is onze prioriteit, en we kijken ernaar uit om u te helpen op uw pad naar welzijn.