Magnesium is een mineraal dat een belangrijke rol speelt in ons lichaam. Er zijn verschillende manieren om magnesium binnen te krijgen, maar wat is nu eigenlijk de beste manier om magnesium op te nemen? Magnesium slikken of smeren? Ontdek het in dit blog.

 

De gezondheidsvoordelen van magnesium

Er zijn talloze gezondheidsvoordelen verbonden aan het toevoegen van magnesium aan je dieet, of het nu via voeding of supplementen is. Hieronder lichten we de twee belangrijkste gezondheidsvoordelen uit.

 

Botten en spieren

Magnesium is betrokken bij de productie en het behoud van sterke botten en de regulatie van de spierfunctie. Het mineraal helpt bij de opname van calcium in de botten en speelt een rol bij de activering van vitamine D, wat essentieel is voor het behoud van sterke botten en het voorkomen van botverlies.

Daarnaast is magnesium betrokken bij het reguleren van spiercontracties en -ontspanning, waardoor het helpt bij het verminderen van spierspanning en het voorkomen van krampen.

 

Energieproductie en lichaamscellen

Magnesium is nodig voor de vorming van ATP (adenosinetrifosfaat), de belangrijkste energiebron van het lichaam.

Bovendien is magnesium belangrijk voor de functie van de lichaamscellen, omdat het betrokken is bij de synthese van eiwitten, de regulatie van de bloedsuikerspiegel en de bescherming van de celmembranen. Magnesium helpt ook bij het behoud van de elektrolytenbalans in het lichaam, wat belangrijk is voor de goede werking van de cellen.

 

Wat is magnesiumolie?

Magnesiumolie is een vloeibaar magnesiumsupplement dat op elk deel van de huid kan worden aangebracht. Het kan worden gebruikt om tekorten aan magnesium aan te vullen, spierspanning te verminderen, pijn te verlichten en de slaap te verbeteren. Bovendien kan magnesiumolie ook helpen bij het verbeteren van de huidconditie, zoals bij acne of eczeem.

Het gebruik van magnesiumolie is een eenvoudige en handige manier om magnesium aan jouw lichaam toe te voegen. Het kan worden gebruikt als aanvulling op voeding en of andere supplementen of als alternatief voor het slikken van magnesiumtabletten.

 

Wat zijn magnesium tabletten

Magnesiumtabletten zijn een vorm van magnesiumsupplementen die worden ingenomen via de mond. Magnesiumtabletten en magnesiumolie hebben vergelijkbare gezondheidsvoordelen, omdat ze beide magnesium bevatten.

 

Waarom is magnesium smeren beter dan slikken?

Hoewel het slikken van magnesium tabletten een effectieve manier kan zijn om magnesiumtekorten aan te vullen, zijn er een aantal redenen waarom magnesium smeren op de huid beter kan zijn dan slikken.

 

Snellere opname

Wanneer magnesium via de mond wordt ingenomen, moet het door het spijsverteringskanaal worden verwerkt voordat het in het bloed wordt opgenomen. Dit proces kan enige tijd duren en het is mogelijk dat het lichaam niet alle magnesium uit het supplement kan opnemen. Breng je magnesiumolie of -zalf direct op de huid aan, dan kan het magnesium rechtstreeks door de huid worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen, waardoor een snellere en efficiëntere opname wordt bereikt.

 

Minder bijwerkingen

Sommige mensen ervaren bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid en maagkrampen bij het slikken van magnesiumsupplementen. Bij het smeren van magnesiumolie of -zalf op de huid zijn deze bijwerkingen echter minder waarschijnlijk, omdat magnesium rechtstreeks door de huid wordt opgenomen, zonder dat het door het spijsverteringsstelsel hoeft te gaan.

 

Gerichte toepassing

Wanneer je magnesiumolie of -zalf direct op de huid aanbrengt, kun je het op specifieke delen van het lichaam aanbrengen waar je extra ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld op gespannen spieren, stijve gewrichten of pijnlijke plekken. Door magnesium direct op deze plekken aan te brengen, kun je de voordelen van magnesium direct ervaren waar je ze het meest nodig hebt.

 

Welke magnesium producten zijn het beste?

Er zijn veel magnesium producten op de markt. Het kiezen van het beste product kan afhangen van je individuelen behoeften en voorkeuren, evenals de kwaliteit van het product.

De magnesiumproducten uit ons aanbod zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en zuiverheid.

 

Meditech Europe is als producent en distribiteur dé organisatie voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt. Door dit te doen met een duidelijke visie voor een optimaal woon-, werk- en leefklimaat, leveren we een actieve bijdrage aan het vinden van de juiste gezonde natuurlijke harmonie.

Wil je meer informatie over onze producten? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan je graag te woord.