De nieren zijn verantwoordelijk voor enorm veel processen in het menselijk lichaam. Goed functionerende nieren zijn daarom belangrijk. Nieren reinigen helpt u hierbij.  In dit blog ontdekt u alles over nieren reinigen, waarom het verstandig is en hoe het werkt.

 

Wat zijn de nieren en wat doen ze precies

De nieren zijn twee organen die achter de buikholte liggen, aan beide kanten van de wervelkolom. Ze zorgen voor het zuiveren van uw bloed, het reguleren van de vochthuishouding, het aanmaken van hormonen en het op peil houden van zouten en eiwitten.

 

Reinigende functies van de nieren

De nieren zijn het zuiveringsstation van uw lichaam. We zetten een aantal reinigende functies van de nieren voor u op een rijtje.

 

Zuiveren van het bloed

Het zuiveren van het bloed is de belangrijkste taak van de nieren. Elke nier bevat maar liefst 1 miljoen filtertjes die afvalstoffen en het teveel aan zouten uit uw bloed filteren, maar er ook voor zorgen dat bepaalde stoffen juist in uw bloed blijven. Dankzij de filtertjes stroomt iedere druppel bloed meer dan tweehonderdkeer per dag uw nieren, waardoor afvalstoffen zo efficiënt mogelijk en in grote hoeveelheden kunnen worden verwijderd.

 

Regelen van het zout- en waterniveau in uw lichaam

Uw lichaam werkt alleen optimaal als de juiste hoeveelheid water en zouten aanwezig is. De nieren reguleren het zout- en waterniveau in uw lichaam. Drinkt u meer, dan produceren de nieren extra urine. Zweet u veel, dan produceren ze minder urine.

Nierproblemen en dus indirect problemen met uw vocht- en zouthuishouding leiden tot klachten vochtophoping en krampen.

 

Bloeddruk regelen

De nieren spelen een belangrijke rol bij het reguleren van de bloeddruk in uw lichaam. Nieren produceren de hormonen renine en erythropoëtine. Het hormoon renine is belangrijk voor het reguleren van uw bloeddruk, terwijl erythropoëtine de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleert.

 

Overige taken

Naast de reinigende functies hebben nieren andere taken, zoals de aanmaak van bloed door erythropoëtine, de aanmaak van sterke botten en de vitamine D-stofwisseling.

 

Wat is de reinigingskuur voor de nieren

Om gezond te blijven is het belangrijk om uw nieren regelmatig te reinigen met een reinigingskuur. Een kuur stimuleert uw nieren om overtollige afvalstoffen uit de scheiden en kan als dagelijkse ondersteuning gebruikt worden.

Wij adviseren u tevens om een aantal voedingsstoffen te consumeren die een zuiverende werking hebben voor de nieren, zoals vers fruit, rauwe groente, versgeperst sap en water.

 

De voordelen van een reinigingskuur

De kuur bevat kruiden en andere abstracten die een desinfecterende werking hebben en bacteriën doden in die in uw nieren en blaas leven. De kuur werkt hierdoor genezend op nier- en blaasontstekingen en verkleint de kans op nierstenen.

Schone nieren zijn niet alleen belangrijk voor het voorkomen van gezondheidsklachten. Ze kunnen ook complexe gifstoffen weer omzetten in basisdelen zoals water, bruikbare bouwstoffen, mineralen en pure afvalstoffen.

 

Wat u beter kunt vermijden als u slechte nieren heeft

Met gezonde voeding beschermt u uw nieren. Is uw nierfunctie niet optimaal, dan kunt u beter een aantal voedingsstoffen vermijden. Te beginnen met zout. Bij een verminderde nierfunctie blijft er te veel zout over. Zout verlaagt de hoeveelheid eiwit in uw urine. Eiwitten zijn belangrijk voor het remmen van de achteruitgang van de nierfunctie. Zout leidt ook toch het vasthouden van vocht in het lichaam, waardoor uw bloeddruk stijgt.

Verder adviseren wij u om geen drop en kant en klaar maaltijden te eten, deze bevatten allebei veel zout. Kook zelf uw maaltijden, zo weet u zeker hoeveel zout erin zit en heeft u de volledige controle in eigen handen.

Wilt u zich ook goed voelen en het zelfreinigende systeem van uw lichaam optimaliseren? Dat begrijpen wij van Meditech Europe als geen ander.

 

Wij zijn de grootste en voordeligste online drogist in Nederland met een uitgebreid aanbod aan innovatieve producten en oplossingen voor uw gezondheid, waaronder reinigingskuren.

 

Wilt u meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331). Wij staan u graag te woord.