De kracht van natuurlijk licht

Natuurlijk daglicht is voor het leven op aarde onmisbaar. Licht regelt de biologische processen in een organisme en het heeft op mensen, dieren en planten een positieve werking: gezondheid en de psyche worden verbeterd. Gebrek aan natuurlijk daglicht  (vitamine D) door verkeerde of onvoldoende lichtbronnen kan zeer onaangename bijverschijnselen veroorzaken zoals stress, verminderde concentratie, moeheid, hoofdpijn of zelfs een depressie.

In deze blog hebben we het over volspectrum daglichtlampen. Zonlicht is namelijk essentieel: het is zowel voedingsstof als medicijn, en iedereen kan er gratis gebruik van maken. Je hebt zelf niet helemaal meer in de hand hoeveel zonlicht je per dag krijgt.  Het weer wordt dagelijks gemanipuleerd.

Andreas Moritz, auteur van het boek “Gezond met zonlicht” laat zien hoe u onder andere met behulp van de zon het immuunsysteem van uw lichaam in topconditie kunt houden. Bekend is dat huidkanker het ‘minst’ voorkomt bij mensen die vaak buiten zijn, op grote hoogte of dichtbij de evenaar wonen. Onderzoek heeft uitgewezen dat huidkanker het ‘meest’ voorkomt bij mensen die zelden in de zon zitten of die zonnebrandcrèmes gebruiken waarin kankerverwekkende chemicaliën zitten.

Wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van gebruikers laten zien dat de volspectrum daglichtlampen met True Light, net als natuurlijk daglicht gezond is voor mens, dier en plant. Nadat vanaf de jaren ’60 ruimtevaarders van de NASA en de bemanning van duikboten gezondheidsklachten kregen door gebrek aan daglicht, is het positieve effect op mens én dier van volspectrum daglichtlampen wetenschappelijk onderkend.

11 toepassingen van daglichtlampen

Wij onderschrijven de kracht van natuurlijk licht en de vele onbewuste effecten ervan op het humeur. Zelf word ik rusteloos, naarmate de winter vordert. Mijn biologische systeem vertelt me dan het zonlicht bewust op te zoeken. Zelf geniet ik enorm van de sneeuw en de bergen, waar het licht fel is. Dat is echt een moment om mijn energie en humeur op te laden. Als herboren kom ik dan terug in Nederland. Ik ben weerbaarder, zit lekkerder in mijn vel en benader de dagelijkse uitdagingen van het moderne leven met positiviteit en innerlijke kracht.

Voor elke sector zijn daglichtlampen toepasbaar en ze hebben een positief effect op iedereen die eraan wordt blootgesteld. Om u een idee te geven noemen wij elf heel verschillende toepassingen:

 1.  Hobbyruimte van de particulier
 2. Dierenverblijven: van tropisch terrarium tot koeienstal
 3. Ruimtes waar kleurweergave duidelijk moet zijn: drukkerij, atelier, fotografiestudio, kledingwinkel, goudsmid
 4. Ruimtes waar concentratie hoog moet zijn: laboratoria, collegezaal, fabriekshal
 5. Ruimtes waar ploegendiensten worden gedraaid
 6. Ruimtes met planten en dieren zoals dierentuinen en kassen
 7. Werkplekken: van de klassieke kantoortuin tot de hippe flexplek met espressobar
 8. Behandelkamers van therapeuten als masseurs, coaches en artsen
 9. Voor wie weinig zelfstandig buiten kan komen: verzorgingstehuizen, hospices, ziekenhuizen
 10. Voor eenieder die last heeft van de donkere wintermaanden
 11. Natte en vochtige ruimtes: zwembad, restaurantkeuken, sauna, badkamer

Hoe werkt een daglichtlamp

Feitelijk precies als een reguliere lamp. U kunt daglichtlampen inbouwen, opbouwen, er zijn buizen en compactlampen te krijgen en ook voor natte en vochtige ruimtes zijn er waterdichte versies. Aan de buitenkant zijn ze dus misschien niet zo onderscheidend, maar de techniek die erin zit is speciaal:

 • Af-geaard en afgeschermd tegen elektromagnetische en radio straling.
 • Hoogwaardige materialen

Natuurlijk daglicht met beetje Uvb voor de aanmaak van vitamine D enz.

Hoogfrequent dus stabiel licht en 30/35% energie besparing ten opzichte met conventionele systemen. Productie Mountainlight.

Gewone daglichtlampen missen essentiële delen van de spectrale bandbreedte en daarmee de positieve effecten van natuurlijk licht: stimulatie van aanmaak van vitamine D, een gezonde werk- en leefsfeer en een perfecte kleurweergave.

10 voordelen van daglichtlampen

Natuurlijk daglicht is essentieel voor het goed functioneren van mens en dier, maar helaas krijgen we er lang niet altijd voldoende van. Gebrek aan ramen in bijvoorbeeld kantoren of stallen, is daar een veroorzaker van. Natuurlijk daglicht is niet iets dat makkelijk te kopiëren is. Als u zich realiseert dat onze ogen ons maar liefst 80% van onze energie kosten tijdens onze dagelijkse bezigheden, dan snapt u ook direct dat bijvoorbeeld de effecten van ouderdom ook worden tegengegaan met daglichtlampen. In het kort tien voordelen van een daglichtlamp:

 1. Aangenaam zoals natuurlijk daglicht
 2. Energiezuinig
 3. duurzaam
 4. Minder ziekteverzuim
 5. Perfecte kleurweergave
 6. Beter zicht
 7. beter humeur
 8. minder moe
 9. Verhoogde concentratie
 • af-geaard tegen elektromagnetische straling.

Om mens en dier optimaal te laten presteren en functioneren, gezien de positieve effecten van natuurlijk licht: stimulatie van aanmaak van vitamine D, een perfecte kleurweergave en een gezonde werk- en leefsfeer.

Wat wij aan daglichtlampen verkopen en waarom

Wij dagen onszelf graag uit om u een prachtig en innovatief product te leveren. Ook met verlichting hebben we de lat hoog gelegd. Kwaliteitsverlichting van de bovenste plank die het natuurlijke daglicht evenaart, voor minder doen we het niet! De natuur valt niet te verbeteren, want die is perfect zoals ze is, maar we kunnen haar perfectie zo goed mogelijk proberen te benaderen. En dat is precies wat True Light doet.

De serie True Light volspectrum daglichtlampen die in nauwe samenwerking met partner Mountainlight is ontwikkeld staan garant voor slimme techniek, hoogwaardige materialen en een ongekend effect. Op ons kantoor, het toilet, de kantine en in de showroom ervaren wij dagelijks de effecten. Ja- een keer geen zin hebben komt ook bij ons voor, maar na een dag werken zijn we nooit moe of humeurig. Voor ons het bewijs dat volspectrum daglichtlampen echt werken. Stapt u ook over?