Anno 2022 hebben veel woningen nog steeds loden waterleidingen. Dit lood komt in ons drinkwater terecht. Het loodgehalte bij sommige Nederlandse huishoudens is zelfs enorm hoog. Water met lood kan schade toebrengen aan de gezondheid. Lood uit water filteren kan een oplossing bieden. In dit blog ontdekt u onder meer hoe u lood uit water kunt filteren en de gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt.

 

De gevaren die lood in drinkwater met zich meebrengt

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een norm voor lood in kraanwater. Elke liter drinkwater mag maximaal 10 microgram lood bevatten. De meeste woningen voldoen aan deze norm, maar er zijn dus nog wel woningen die niet aan deze norm voldoen.

Ook na het plaatsen van een nieuwe kraan of het leggen van nieuwe leidingen kunnen er hoge concentraties lood in het kraanwater voorkomen.

Lood is een substantie die jarenlang in het lichaam aanwezig blijft. Lood wordt opgeslagen in de botten en komt hier vrij. Blootstelling aan lood leidt tot een hoger loodgehalte in het bloed en dat kan leiden tot een hogere bloeddruk of een grotere kans op het ontwikkelen van nierfalen.

Bovendien adviseren wij aan zwangere vrouwen om tijdens de zwangerschap geen water te drinken uit loden leidingen. Lood kan via de placenta worden overgedragen aan de foetus. Ongeboren kinderen en jonge kinderen die een te hoog loodgehalte hebben, kunnen te maken krijgen met een lagere intelligentie.

 

Lood uit drinkwater filteren met behulp van een waterfilter

Lood uit drinkwater filteren kan met behulp van een waterfilter. Een waterfilter filtert schadelijke stoffen zoals lood, chloor, kalk en fluoride uit het water. Hierdoor kunt u het kraanwater gewoon blijven drinken.

Het zuurstofrijke water drijft bovendien vrije radicalen uit het lichaam. Onder deze radicalen mogen we lood ook rekenen. Dit kunt u zien als een soort detox voor uw lichaam, dat voor +/- 70% uit water bestaat. Door zuiver drinkwater (al dan niet gefilterd) te consumeren kunt u uw lichaam zuiveren ook na jarenlange inname van vervuild water of voeding vervuild met zware metalen. Ook kunt u bijvoorbeeld selenium, spirulina, chlorella, of greens nemen om zware metalen uit het lichaam af te voeren. Daarnaast kunt u uw lever ondersteunen met bijvoorbeeld mariadistel.

 

Kan dit ook met een huis waterfilter?

Lood kunt u ook verwijderen met een huis waterfilter. Een standaard hele huis waterfilter zuivert het water in het hele huis van schadelijke stoffen, waaronder lood. Voor drinkwater adviseren wij altijd een aparte waterfilter.

Water zuiveren is een actuele trend rondom gezondheid. Dit geeft de opkomst van waterfilters en waterzuiveringssystemen een extra stimulans.

 

Loodvrij water? Vraag de specialisten van Meditech Europe om advies

Wilt u loodvrij water, meer informatie over producten, advies op maat of heeft u vragen? Neem contact met ons op via e-mail (info@meditecheurope.nl) of telefoon (+31527292331).

De specialisten van Meditech Europe staan u graag te woord. Wij zijn producent en distribiteur wereldwijd voor eindgebruikers, detailhandel en distributeurs binnen de paramedische en innoverende gezondheidsmarkt.

 

FAQ

Wat haalt een waterfilter uit water?

Een waterfilter filtert schadelijke stoffen zoals lood, chloor, kalk en fluoride uit het water. Hierdoor kunt u het kraanwater gewoon blijven drinken.

 

Kunt u lood in water proeven?

U kunt zelf niet proeven of zien of er lood in water zit. Wettelijk gezien is 10 microgram per liter toegestaan, maar het is moeilijk te herkennen of er te veel lood in het drinkwater zit.

 

Hoe gevaarlijk is lood in water?

Lood is een substantie die jarenlang in het lichaam aanwezig blijft. Lood wordt opgeslagen in de botten en kan hier vrijkomen. Blootstelling aan lood leidt tot een hoger loodgehalte in het bloed dat kan leiden tot een hogere bloeddruk, een grotere kans op het ontwikkelen van nierfalen of een lagere intelligentie. Met name voor kleine kinderen en zwangere vrouwen brengt het gevaar van lood in water extra risico's met zich mee.