Ozon water generator AW 2000W

De ozonwater generator AW2000W is ideaal voor caravan of boot, dit model zuivert snel, effectief en op milieuvriendelijke wijze. Middels een slang gekoppeld aan de ozon generator is deze ook toepasbaar om vloeistoffen steriel te maken, oliën te reinigen danwel te zoniseren.
€ 150,00
Geen voorraad meer
1
Bestel er 1
Bestel er 2
Bestel er 3
Bestel er 4
Wil u er 5 of meer?
Vraag dan hier uw offerte aan
Art.nr.
600015
  •   Betaal vooraf of achteraf
  •   Betrouwbare service
  •   Goede ondersteuning
  •   Snelle levering
  •   14 dagen bedenktijd
Omschrijving

Wat is ozon?

In alle ruimtes waar behoefte is aan schone en frisse omgevingslucht, kun je ozon luchtreiniging toepassen. Ozon is daarnaast zeer geschikt voor de desinfectie en sterilisatie van (medische) apparatuur, geurneutralisatie bij huisdieren of stankverwijdering na brand of bij waterschade.

Ozon (O3) bestaat uit 3 actieve zuurstofatomen en is een geactiveerde vorm van zuurstof. Ozon wordt verkregen onder hoge elektrische spanning, door de zuurstofatomen te laten botsen met elektronen tot atomaire zuurstof.

Ozon bezit krachtig desinfecterende en unieke zuiverende eigenschappen.

De behandeling van water met ozon is een natuurlijk proces dat bacteriën, kiemen en virussen kan vernietigen. Het is een bijzonder krachtig ontsmettingsmiddel en de ozon verbetert de smaak, geur en kleur van het water. Dankzij zijn oxidatiekracht is ozon een efficiënt desinfecterend middel dat opvalt door snelheid en de lage benodigde concentraties. Door middel van oxidatie kan het niet alleen bacteriën doden, maar ook virussen zoals het Norovirus, sporen, schimmel en vele andere ziekteverwekkers.

Tip van ons: Uiteraard is het altijd van belang vooraf de oorzaak van de stank te onderzoeken en zo mogelijk de bron te verwijderen.

Hoe werkt de ozonwater generator AW2000W?

De actieve zuurstof moleculen van ozon zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze te oxideren. Zo wordt de vervuiler afgebroken en zorgt de ozon dat stank en onaangename geuren direct worden verwijderd. Geuren en vervuilingen transformeren tot reukloos koolstofdioxide en de ozon reduceert tot zuurstof. Hierdoor wordt niet alleen de woon- en/of werkomgeving weer fris, maar ook zuurstofrijk.

Wat zijn de toepassingen van een ozon luchtreiniging?

Ozon is breed inzetbaar en multi toepasbaar op allerlei terreinen. Denk aan:

- Elimineren van micro-organismen, bacteriën en (griep)virussen
- Luchtreiniging van ruimtes en objecten
- Desinfecteren en steriliseren van voedingsmiddelen, groenten en fruit
- Verlenging bewaring van groente, fruit, vlees en vis
- Desinfecteren en steriliseren van ruimtes en oppervlaktes
- Desinfecteren en steriliseren van (medische) apparatuur
- Stank- en geurverwijdering na brand of waterschade
- Verwijderen van rook- en tabaksgeuren, kooklucht en andere onaangename muffe geuren 
- Geurneutralisatie bij huisdieren
- Ontsmetting van werkruimtes
- Verwijderen van gistsporen in de lucht
- Zuurstofconcentratie van de lucht verhogen
- Geurvrij maken van auto’s, vrachtwagen, camper, boten

Hoe werkt de ozon watergenerator AW2000W?

De geïntegreerde voedingseenheid maakt een externe voeding of batterijen overbodig. De voedingseenheid wekt elektriciteit op door middel van de druk van het stromende water. De zuurstof in de lucht produceert ozongas wanneer bij hoge spanning elektrische lading vrijkomt. Onder een sterke druk lost dit ozongas vervolgens op in water. Bij deze uitvoering kan ook een externe voeding worden bijgeleverd wanneer de waterdruk aan de te lage kant is. De generator kan gemakkelijk en zonder gereedschap aan de waterkraan worden bevestigd.

Waar moet u op letten met ozon luchtreiniging?
Luchtreiniging met ozon is alleen aan te bevelen in lage toegestane concentraties en als er geen mensen of dieren in de te behandelen ruimte aanwezig zijn. Tijdens de behandeling wordt aangeraden om de ruimte gesloten te houden. Laat eerst de ruimte een kwartier luchten alvorens deze te betreden.

Voor de duidelijkheid:

-
Ozon is dus niet giftig, zolang de concentratie onder een bepaald niveau blijft. In een korte tijd zal het ozon terugkeren in zijn originele vorm, namelijk zuurstof (02). Hierdoor laat ozonwater, in tegenstelling tot gebruik van desinfecterende middelen op basis van o.a. chloride, geen resten achter.
- Ozon wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie.
- Het is tevens een officieel toegelaten voedingsadditief. Ozon valt in water snel uiteen en hydrolyseert met het OH-radicaal – een oxidant dat nog krachtiger is. Ozonwater bevat dus alle kenmerken van ozon die iets te maken hebben met oxidatie. Ozonwater is bijzonder effectief, maar zeker niet schadelijk.

Aanvullende informatie
Meer informatie
Art.nr.600015
EAN8718546851278
Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ozon water generator AW 2000W
Uw waardering
Vaak samen gekocht
Totaal prijs
Ozon water generator AW 2000W

Ozon water generator AW 2000W

€ 150,00
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe