Ozon luchtreiniger

Ozon luchtreiniger

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een ozon luchtreiniger of generator kan goed helpen om een ruimte gezonder te maken. Ozon luchtreinigers helpen u in iedere ruimte aan fris, schoon en vooral een zuurstofrijke omgevingslucht. Verder zorgt het ervoor dat er geen vervelende geuren meer van uw huisdieren of verontreinigde (medische) apparaten in de ruimte hangen. Uw ozongenerator kunt u overal in huis of op kantoor inzetten voor het desinfecteren en reinigen van lucht, apparaten en vloeistoffen. In onze webshop vindt u verschillende ozon generators, niet alleen voor de lucht maar ook voor het reinigen van water.

Misschien denkt u bij ozon als een gas dat ontstaat bij smog en warmere temperaturen, door dit gegeven heeft het een wat negatieve lading gekregen. Dit is onterecht want het is een echte natuurlijke luchtzuiveraar. Zonder ozon zou er zelfs geen leven op onze planeet mogelijk zijn geweest. In de bergen op grotere hoogten ervaren veel mensen de lucht als schoon en fris, dit komt vooral door het feit dat hier meer ozon in de lucht zit. Met een ozon luchtreiniger kunt u dit effect dus in huis halen.

Waarom kiezen voor Meditech Europe om een ozon luchtreiniger te bestellen?

✓ Wij leveren altijd hoge kwaliteit producten

✓ Gratis verzending en retouren

✓ Betrouwbare service

✓ Voor 13:00 besteld is morgen in huis (Voor 15:00 besteld is dezelfde dag verzonden)

Wat is ozon?

Ozon oftewel O3 bestaat uit 3 actieve zuurstof atomen en is in essentie een geactiveerde vorm van zuurstof. Ozon wordt verkregen onder hoge elektrische spanning, door de zuurstof-atomen te laten botsen met elektronen tot atomaire zuurstof. Het klinkt misschien allemaal wat wetenschappelijk maar wat belangrijk is om te weten, ozon bezit krachtig desinfecterende en unieke zuiverende eigenschappen.

Ozon luchtreiniger voor het zuiveren van de lucht

Om het proces toch nog wat verder toe te lichten. De actieve zuurstof moleculen van ozon zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden. Dit proces noemen we ook wel oxideren. Op deze manier wordt de vervuiler afgebroken en zorgt de ozon dat stank en onaangename geuren direct worden verwijderd uit de lucht. Geuren en vervuilingen worden omgezet tot reukloos koolstofdioxide en de ozon reduceert uiteindelijk tot zuurstof. Hierdoor wordt niet alleen de woon- en/of werkomgeving waar de ozon luchtreiniger staat weer fris, maar ook zuurstofrijk. De ozon luchtreinigers van Meditech Europe zuivert snel, effectief en op milieuvriendelijke wijze. We hebben de reinigers in verschillende varianten beschikbaar zodat er voor iedere ruimte een passende ozon luchtreiniger beschikbaar is. Een andere toepassing van de luchtreiniger is het steriel maken van vloeistoffen. Middels een slang gekoppeld aan de ozon luchtreiniger is deze toepasbaar om zoals gezegd vloeistoffen steriel te maken, oliën te reinigen en/of te ozoniseren.

Een ozon luchtreiniger is voor tal van doeleinden te gebruiken. We geven u graag een compleet beeld waar de reiniger voor in te zetten is. Het kan helpen bij het elimineren van micro organismen, bacteriën en (griep)virussen. Zoals gezegd is het een apparaat wat helpt met luchtreiniging. Verder kan het ondersteunen bij het desinfecteren en steriliseren van voedingsmiddelen, groenten en fruit. Een ander effect hiervan is de verlenging voor bewaring van groente, fruit, vlees en vis. Het kan ondersteunen bij het desinfecteren en steriliseren van ruimtes en oppervlaktes. Een andere toepassing is het desinfecteren en steriliseren van (medische) apparatuur.

Iets waar een ozon luchtreiniger vooral in de zakelijke sfeer veel voor kan worden ingezet is het verwijderen van stank en geur na brand of waterschade. Daarnaast zien we in de privé sfeer het gebruik ook terug voor het verwijderen van rook, tabak geuren, kooklucht en onaangename muffe geuren. Verder helpt het thuis goed bij de geur neutralisatie bij huisdieren. Een andere functie van een ozon luchtreiniger is bij ontsmetting van werkruimtes, het verwijderen van gist sporen in de lucht en de zuurstofconcentratie van de lucht verhogen. Wat een ideale toepassing is van een ozon luchtreiniger is het geurvrij maken van auto’s, vrachtwagens en bestelbusjes en dergelijke. Hoewel een ozon luchtreiniger hier goed uitkomst kan bieden, is het uiteraard altijd van belang vooraf de oorzaak van de stank te onderzoeken en zo mogelijk de bron te verwijderen.

Wat we wel graag willen benadrukken, luchtreiniging met een ozon luchtreiniger is alleen aan te bevelen in lage toegestane concentraties of als er zich geen mensen of dieren in de te behandelen ruimte aanwezig zijn. Tijdens de behandeling wordt aangeraden om de ruimte gesloten te houden. Laat eerst de ruimte een kwartier luchten alvorens deze te betreden. Een te hoge concentratie van ozon in de lucht kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Echter heeft ozon een geur die goed detecteerbaar is. Na het luchten van een ruimte is het altijd duidelijk wanneer er geen ozon meer in de lucht hangt, want dan ruikt u het niet meer.

Waar kan ik een ozon luchtreiniger inzetten?

Ozon luchtreinigers zijn in iedere ruimte toepasbaar waar behoefte is aan een schone en frisse omgevingslucht. Denk dan aan de woning, op het werk, in een winkel maar ook aan scholen, sanitaire ruimtes, caravans, opslagplaatsen, boten of keukens en kantines. Twijfelt u erover of een ozon luchtreiniger uitkomst kan bieden? Neem dan uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons op, we geven u graag advies.

Raadpleeg specialisten van Meditech Europe

 

Bij Meditech Europe leveren we innovatieve producten voor de gezondheid, waaronder ozon luchtreinigers. Naast deze producten hebben we nog tal van andere producten voor de persoonlijke gezondheid en een gezonde leefomgeving. Wanneer u specifiek op zoek bent naar een ozon luchtreiniger bent u bij Meditech Europe aan het juiste adres! Onze hoogwaardige producten voldoen aan de bestaande regelgeving.

Heeft u een specifieke vraag? Of wilt u graag meer weten over onze andere producten? Ons team van specialisten helpt u graag verder. Wij zijn telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen van 8.00 tot 17.00 uur via (0)527 292 331. Daarnaast kunt u gebruik maken van de chatfunctie op onze website, of vul het contactformulier in. Verder is het mogelijk om contact met ons op te nemen via skype (meditech.europe). Wij spreken Nederlands, Duits, Italiaans, Frans en Engels en streven er altijd naar om u zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord.

Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe