TotalAir

TotalAir

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meditech Europe heeft een 2-tal nieuwe producten in haar assortiment. Het gaat om zeer hoogwaardige luchtreinigers:

  • FreshAir Surround
  • Freshair Box

Deze maken gebruik van een 5-tal mechanismen waardoor zij uniek zijn in hun soort!

Punt-ionisatie in de Vollara TotalAir apparatuur zorgt er voor dat elektrische lading wordt gegeven aan deeltjes die in de lucht zweven. Waar een stofzuiger of luchtfilter de allerkleinste stofdeeltjes doorlaat, werkt de ionisatie in de apparatuur van Vollara TotalAir op alle aanwezige deeltjes. Dus ook tot de aller kleinste deeltjes zoals schimmels, bacteriën, en vluchtige organische stoffen (VOC’s) zoals vluchtige gassen uit spaanplaat, verf of reinigingsmiddelen zullen clusteren en neerslaan.
Negatieve ionen reinigen de lucht van heel fijne stofdeeltjes omdat ze clusteren met positief geladen deeltjes (die veelal zwevende bacteriën, virussen en sporen van schimmels zijn of aan zich hebben gebonden). Deze worden door de negatieve ionen geneutraliseerd, of negatief geladen. De clusters worden steeds groter, tot de zwaartekracht er vat op krijgt en ze naar beneden zakken.

RF-ionisatie is een elektromagnetische straling. In de Vollara apparatuur worden via een antenne bepaalde radiogolven uitgezonden waardoor aan de kleinste ionen lading wordt gegeven die clusteren en neerslaan. Dit proces gaat door deuren, muren, vloeren, etc. en heeft een bereik van ongeveer 20 meter van uw Vollara TotalAir machine. Dit is een aanvullend proces voor de puntionisatie en uitsluitend bij onze Vollara apparatuur gebruikt.

RCI is een gepatenteerd proces waarbij vriendelijke oxidanten, uitsluitend bestaande uit H en O, in verschillende verschijningsvormen worden geproduceerd, die met name ingezet wordt voor de lucht vervuiling, zoals huisstofmijt, bacteriën, virussen en schimmels. Door een combinatie van verschillende UV-lichtfrequenties (waaronder een van 253,7Nm, die in het lichtspectrum vlak tegen de röntgenstralen zit) die een proces aangaan met een mix van een viertal edele metalen (koper, zilver, titanium en rhodium) wordt door deze katalytische reactie een mix van oxidanten gevormd die o.a. bestaat uit gasvormige waterstofperoxide (H2O2), Waterstof radicalen (OH), ozon Ionen (O3-) en superoxiden (O2-). Dit mengsel van oxidanten is veel effectiever en veel mensvriendelijker dan het uitsluitend toepassen van ozon. Het is een proactief systeem waarbij de verbranding (oxidatie) van de vervuiling dus niet alleen van de lucht wordt bewerkstelligd, maar ook op de oppervlakken die door deze oxidanten worden bereikt (vloeren, werkbladen, deurkrukken, toiletbrillen, etc.) actief is.

Oxidatie met behulp van O3 (ozon), dus 3 zuurstofatomen. Ozon is een zeer krachtig werkende oxidant maar tegelijk erg instabiel: het valt snel terug naar de oorspronkelijke vorm, zuurstof (2 zuurstofatomen).
Zodra een ozonmolecuul in contact komt met iets oxideerbaars zal het extra zuurstof molecuul direct naar deze stof overgaan want het molecuul wil zich zo snel mogelijk binden, wat oxidatie wordt genoemd. Oxidatie vindt plaats met allerlei stoffen zoals bijv. geurtjes en VOC’s (vluchtige organische verbindingen). Maar in hoge concentraties ook virussen, schimmels, bacteriën en alle soorten micro-organismen. Doordat het extra zuurstofatoom zich bindt aan de te oxideren stof blijft van het oorspronkelijke ozon molecuul niets anders over dan pure zuurstof en is dus uiterst milieuvriendelijk. Blootstelling aan te veel zuurstof kan irritaties aan ogen en luchtwegen teweegbrengen: de Vollara TotalAir apparatuur heeft dan ook de optie deze extra reiniging gedoseerd, maar tevens beheerst, te bewerkstelligen.

Ventilatie wordt bij de Vollara TotalAir apparatuur gebruikt door middel van een instelbare ventilator die zuiverend gasvormig plasma (ionen en oxidanten) de ruimte inbrengt waardoor deze ter plaatse de vervuiling aanpakken: in zowel de lucht als op oppervlakken.

Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe