Blog

 1. Wat is ooracupunctuur en hoe werkt het

  Acupunctuur is enorm populair en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Deze vorm van alternatieve geneeskunde activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, hetgeen een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Acupunctuur kent verschillende behandelmogelijkheden, waarbij er een in het oog springt dankzij de soms spectaculaire en snelle resultaten: ooracupunctuur. In dit blog ontdekt u wat ooracupunctuur is, hoe het werkt en welke voordelen het heeft voor uw gezondheid.

   

  Ooracupunctuur is een acupunctuurbehandelwijze waarbij acupunctuurpunten in de oorschelp worden gestimuleerd. Die stimulering kan met een naaldje of een kruidenballetje. Het is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur die is gericht op het herstellen en genezen van het lichaam met de oorschelp als werkterrein.

   

  De geschiedenis van ooracupunctuur

  Rond 1950 is ooracupunctuur ontwikkeld door Paul Nogier, een arts die bekend was met de manuele

  Lees meer »
 2. Wat is detoxen en welke voordelen kent het?

  Een aantal dagen leven sap, een glas citroenwater in de ochtend of een effectieve darmspoeling. Detoxen is populair. Zeker nu onze lichamen in de 21e eeuw steeds meer chemische stress, ofwel toxic load, ervaren. In dit blog ontdekt u wat detoxen is en welke effecten het heeft op uw lichaam

   

  Wat betekent detoxen

  Detox is afgeleid van het Engelse woord detoxification, wat ontgiften betekent. Het is een veelgebruikte benaming voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. U kunt over verschillende manieren detoxen, maar de meeste mensen detoxen via detoxkuren als sapjes en supplementen.

   

  Effect van detoxen op uw lichaam

  Detox is een kortstondige verandering in uw levensstijl en de positieve effecten op uw lichaam zijn tijdelijk. U kunt hierbij denken aan een fitter gevoel, meer energie hebben en afvallen. Wilt u op de langere termijn

  Lees meer »
 3. Wat is elektrosmog en hoe lost u het op

  Tegenwoordig stellen we ons steeds vaker bloot aan stralingen van meerdere en diverse stralingsbronnen in onze leefomgeving. In een tijd dat 5G meer en meer in opkomst is, zal de blootstelling aan elektromagnetische straling alleen nog maar verder stijgen. Elektromagnetische straling, ook wel elektrosmog genoemd, heeft negatieve effecten op onze gezondheid. In dit blog vertellen we u alles over elektrosmog, de veroorzakers, gevolgen en hoe u elektrosmog kunt voorkomen.

   

  Wat is elektrosmog

  Dagelijks stellen wij ons meermaals tot op hele korte afstand bloot aan verschillende stralingsbronnen, elektrosmog. Elektrosmog treedt dus op door invloeden van elektromagnetische velden.

  In deze elektromagnetische velden kunnen laag- en hoogfrequenties voorkomen. Elektrosmog kan worden onderverdeeld in vier verschillende vormen, te weten: elektrische wisselvelden laagfrequent, magnetische wisselvelden laagfrequent, statische-elektrische

  Lees meer »
 4. Het belang van goede huidverzorging

  U kent vast het gezegde ‘’schoonheid zit van binnen’’. Dat klopt, maar ook uiterlijke schoonheid komt van binnenuit. De huid heeft vele functies en laat sporen na van het leven. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan belastende invloeden als water, synthetische producten en koude temperaturen en zonlicht. Om de huid in goede conditie te houden is een goede huidverzorging enorm belangrijk. In dit blog vertellen we u er alles over.

   

  Functies van de huid

  De huid is ons grootste orgaan en dient ter bescherming van het lichaam. Het heeft vele essentiële functie. Zo beschermt de huid u tegen schadelijke stoffen en ziektekiemen, reguleert de huid dat de lichaamstemperatuur constant blijft, u lichaamsvocht verliest, vitamine D aanmaakt, energie opslaat in de vorm van een vetlaag en warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen voelbaar zijn.

  Talgproductie zorgt ervoor dat de huid vettig wordt gehouden en zweet

  Lees meer »
 5. Waterzuiveringsapparatuur: hype of trend?

  Innovatieve oplossingen voor waterzuivering winnen aan populariteit op de markt. Sporadische verontreinigende stoffen, nieuwe waterkwaliteitsnormen en kosten zorgen voor een toename van de behoefte aan zuiver en veilig drinkwater.

  Tegenwoordig zie je dus steeds vaker dat waterzuiveringsapparatuur wordt gebruikt. Maar is dit een hype of trend? In dit blog vertellen we je er alles over.

   

  Verschil tussen hype en trend

  Het is heel eenvoudig: een hype krijgt tijdelijk bovengemiddeld veel aandacht in de media en lijkt daardoor belangrijker dan in werkelijkheid het geval is, terwijl een trend een maatschappelijke verandering is. In tegenstelling tot een hype, is een trend vrij goed te voorspellen en kwantitatief te benaderen. Denk bijvoorbeeld aan het inflatiecijfer.

  Hypes en trends herkennen we aan de nieuwsberichten om ons heen en zijn het gesprek van de dag aan bijvoorbeeld

  Lees meer »
 6. Enkele tips voor meer energie gedurende uw dag

  U heeft een hectische dag gehad op het werk en ploft bij thuiskomt neer op de bank, te weinig gegeten of te weinig geslapen. Dit is slechts een greep uit de vele momenten waarop uw energielevel laag kan zijn en u zich moe en futloos voelt. Heeft u vaker last van een gevoel van vermoeidheid? In dit blog delen we enkel tips voor meer energie gedurende uw dag.

   

  Beweeg en blijf fit

  Onderzoek toont aan dat vermoeidheid oorzaak nummer één is waarom mensen niet of onvoldoende sporten en bewegen.

  Regelmatig sporten zorgt ervoor dat uw cellen meer energie verbranden en zuurstof wordt verplaats door het lichaam. Anderzijds zorgt voldoende beweging voor een verlaging van de stresshormonen adrenaline en cortisol, wat u meer energie en een betere nachtrust geeft.

   

  Zorg voor voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit

  Uw hersenen zijn de hele dag actief bezig en d

  Lees meer »
 7. Elektrogevoeligheid: merkt u straling op?

  Apparatuur zoals Google Home speakers, laptops, WiFi, mobieltjes en slimme meters is niet meer weg te denken in de wereld van nu. Het zijn functionele oplossingen, maar die zorgen er ook voor dat de hoeveelheid elektromagnetische straling om ons heen toeneemt. De aanwezigheid van straling is niet waarneembaar, maar we kunnen allemaal de negatieve gevolgen van straling ondervinden. Sommige mensen ervaren zelfs gezondheidsklachten op het moment dat zij zich in een omgeving bevinden van bronnen die elektromagnetische velden produceren. Deze mensen lijden aan elektrogevoeligheid.

   

  In dit blog vertellen wij u alles over elektrogevoeligheid en wat u hiertegen kunt doen.

   

  Wat is elektrogevoeligheid?

  Bij elektrogevoeligheid is iemand gevoelig voor elektromagnetische velden. Elektromagnetische velden zijn afkomstig van verschillende bronnen binnenshuis en buitenshuis, zoals zendmasten, draadloze internetaansluitingen

  Lees meer »
 8. Ozontherapie nieuw in Nederland

  Bij het woord ozon denken de meeste mensen aan ‘het gat in de ozonlaag’. Echter heeft dit weinig te maken met het medisch fenomeen ozontherapie, een nieuwe geneeswijze in Nederland. Steeds meer artsen en therapeuten ontdekken de bijzondere mogelijkheden die dit natuurlijk geneesmiddel te bieden heeft.

  In dit blog vertellen wij u meer over ozontherapie, waar het bij helpt, de behandeling, de kosten en bijwerkingen.

   

  Wat is ozontherapie

  Ozon is een natuurlijke stof die ontstaat uit zuurstof dat Uv-straling opvangt. In principe is ozon dus zuurstof waar extra energie aan is toegevoegd. Ozon heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende, antibacteriële en weefselherstellende werking.

  Rond 1830 heeft Prof. Schönbein het bestaan van de stof ontdekt. Dr. Pavr was als chirurg verbonden aan de universiteit van Leipzig en heeft ozontherapie voor het eerst toegepast in de geneeskunde, waarop steed

  Lees meer »
 9. De zuurgraad van uw lichaam is belangrijker dan u denkt

  U herkent het vast wel, dat gevoel van een samentrekkend gezicht wanneer u een stukje uit een citroen neemt. Dat komt omdat een citroen een extreem hoge zuurgraad heeft.

  De zuurgraad van uw lichaam is belangrijk voor uw gezondheid.  De zuurgraad is van invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen en daaropvolgend voor het goed functioneren van diverse functies in het lichaam. Hierdoor is het enorm belangrijk dat de zuurgraad van het bloed binnen zeer nauwe grenzen blijft.

   

  Wat is de zuurgraad in uw lichaam en wat doet het?

  De zuurgraad is een maat voor de concentratie aan vrije waterstofionen en een bepalende factor voor het gezonde verloop van de innerlijke processen en stofwisselingen in het lichaam. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en de mate waarin dit water zuur is, bepaalt de pH-waarde. De pH-waarde is dus een maat voor de zuurgraad.

   

  Lees meer »
 10. Meer rust en balans met de Personal Polarizer

  In uw leefomgeving zijn tal van bronnen aanwezig die straling veroorzaken, zoals de WiFI-router, tablets en radio’s. Al onze gevoelens, gedachten en bewegingen worden veroorzaakt door een bio-elektrisch stroomsignaal. Elektromagnetische velden verstoren deze bio-elektrische signalen. Stralingen van buitenaf kunnen dus leiden tot schadelijke effecten op uw gezondheid en die van uw kinderen, terwijl u juist past optimaal kunt functioneren in een onbelaste omgeving. Door de elektrostraling van de omgeving te harmoniseren komen de natuurlijke functies van het lichaam weer op gang, waardoor het optimaal kan presteren. De Personal Polarizer helpt u om uzelf en uw kinderen te beschermen tegen elektromagnetische straling, wat voor meer rust en balans kan zorgen. In dit blog vertellen wij u meer over de Personal Polarizer.

   

  Wat is de Personal Polarizer?

  Aan de ontwikkeling van de Personal Polarizer gaat jaren onderzoek aan vooraf door w

  Lees meer »
Pagina
Made with StoreFrame.io Copyright © Meditech Europe